Bajigur

Bajigur

Bajigur er nok den mest eksotiske drik, jeg har lavet i forbindelse med november måneds varme drikke-benspænd. Det er en varm drik, der stammer fra Indonesien, og jeg har set virkelig mange forskellige – og spøjse – udgaver på nettet. Den helt klassiske udgave af bajigur er dog ret enkel og består af kokosmælk, palmesukker, ingefær og et lille knips salt. Man bruger ofte pandanblade, men de er svære at skaffe her i Danmark, så her kan man i stedet tilføje et lille knips vaniljeekstrakt. Det udelod jeg dog, da jeg var bange for, at det ville blive for sødt til mine smagsløg, men det skal selvfølgelig ikke holde dig tilbage, hvis du vil prøve at lave bajigur.

Bajigur

2-2½ dl

2 dl kokosmælk
evt. ½ dl vand
2 tsk meget finthakket frisk ingefær
2-2½ spsk hakket palmesukker
et lille knips salt
(evt. et lille knips vaniljeekstrakt)

Hæld kokosmælk, ingefær og palmesukker i en lille kasserolle. Hvis kokosmælken er meget tykrflydende, kan du fortynde den med lidt vand. Varm det op, til det når kogepunktet. Smag til med salt og evt. lidt vaniljeekstrakt.

Note: Bajigur er en mild og sødmefuld drik med et dejligt twist af ingefær. Kokosmælk mætter meget – både mht. kalorier og smag – så personligt vil jeg foreslå, at du serverer den i små glas/kopper med ca. 1 dl i – større mængder end dette kan godt blive lige lovlig voldsomt.5 thoughts on “Bajigur”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *