Molho de Alho – brasiliansk hvidløgssauce

Molho de Alho – brasiliansk hvidløgssauce

Man skulle tro, at jeg allerede havde lavet en del hvidløgssaucer i forbindelse med månedens benspænd, men Molho de Alho kunne jeg ikke stå for! Det er en ret fyldig sag fra det brasilianske køkken, der består af hvidløg, smeltet smør og mayonnaise!

Jeg har hørt fra en brasiliansk ven, at den er meget populær og ofte spises sammen med brød. I denne version har jeg hældt den ud over kogte bønner og serveret brød ved siden af.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Allrecipes, men lavede nogle justeringer.

Molho de Alho

2-3 personer

1½ spsk smør
3 mellemstore fed hvidløg, finthakkede
1 spsk hvedemel
1 dl mælk
1 spsk mayonnaise
½ tsk oregano
salt

Smelt smør i en gryde og steg hvidløg og oregano ved mediumvarme, indtil det begynder at tage farve. Pisk mel i og lad det simre i kort tid, indtil blandingen bliver lidt gylden. Pisk mælken i lidt ad gangen og slut af med at tilsætte mayonnaise. Lidt det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Hvis du synes, at saucen bliver for tyk, pisker du blot lidt mere mælk i.

Note: Molho de Alho er en dejlig fed hvidløgssauce med tydelig hvidløgssmag. Der er en del kalorier i, så jeg vil foretrække at servere den sammen med grøntsager, men den kan som sagt også sagtens serveres sammen med brød.



2 thoughts on “Molho de Alho – brasiliansk hvidløgssauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.