Kylling i paprikasauce

Kylling i paprikasauce

Jeg læser fortsat gamle Karolines Køkken-hæfter i anledning af månedens benspænd, og denne gang er jeg kommet til kylling i paprikasauce. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg har fået denne ret som barn, men jeg kunne sagtens forestille mig, at den er blevet serveret dengang.

Opskriften stammer oprindeligt fra Karolines Køkken 1. Jeg justerede på nogle af målene og brugte blandt andet en kylling på 1,4 kg, hvor der oprindeligt bruges 2 kyllinger på 900 g. Jeg tror ikke, man sælger så små kyllinger længere, og jeg ville ærlig talt også hellere købe en økologisk kylling med mere kød på. Derudover tilføjede jeg lidt hvidvin til retten.

Kylling i paprikasauce

6-8 personer

1 kylling på 1,4 kg
2 spsk sød paprika
1½ spsk salt
3 spsk smør
1 løg, finthakket
2 dl bouillon – enten på høns eller grøntsager
1 dl hvidvin
2 dl creme fraiche 18%

Tilbehør:
groftrevne gulerødder og fintsnittet hvidkål – stegt kort tid i smør

Del kyllingen i 8-10 stykker. Rør paprika og salt sammen og gnid kyllingen grundigt i det. Tag en stor dyb sautérpande og smelt smørret i den. Brun kyllingestykkerne i det og tag dem op. Svits løget i smørret og rør derefter bouillon og hvidvin i. Læg kyllingestykkerne tilbage på panden og læg lå på. Lad det simre i ca. 45 minutter. Tag kyllingestykkerne op og læg dem i et stort fad. Rør creme fraiche i stegesaucen og varm det op. Hæld det derefter ud over kyllingestykkerne.

Kylling i paprikasauce serveres med grøntsager samt kogte ris til.

Note: En meget rar og hyggelig kyllingeret. Selvom der bruges en del paprika i retten, så er den ikke stærk. Du kan også sagtens servere pasta eller kogte kartofler til kylling i paprikasauce, men risene var meget gode til at suge lidt af saucen op med.



2 thoughts on “Kylling i paprikasauce”

  • Det lyder som en lækker kyllingeret! Jeg kan ikke huske, om jeg har prøvet denne opskrift fra Karoline-bøgerne, men den må vi prøve en af de næste dage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *