Som jeg har fablet om tidligere, så havde vi fået fat i billetter til et af Copenhagen Cookings største arrangementer – gourmetmiddage hos et udvalg af de bedste restauranter – og til den nette pris af 395 kr per person. Vi havde fået et firemandsbord onsdag den 26. august hos Kokkeriet, og vi havde lokket svigerforældrene med.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi blev budt velkommen, og så snart vi havde bestilt drikkevarer, blev en række appetizers serveret. Da de første retter var noget, som ikke normalt indgår i restaurantens udvalg af retter, skyndte vi os at tage et par noter om, hvad vi spiste, men vi fik ikke alle detaljer med. Derfor – tag præsentationerne af de første ting med et gran salt – høhø 😉

Den ene appetizer var nogle crispy hirsepops – muligvis vendt i noget parmesanost? De var fine og sprøde.
Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTil appetizers og til samtlige retter indtil desserterne fik vi serveret noget syndigt lækkert brød. Nogle små, fine maltbrødsmuffins samt noget speltbrød med olie og havsalt. Sidstnævnte var måske en anelse (for) salt, hvilket blot gjorde det endnu mere vanedannende!

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSammen med brødet kom der også to flade skåle med smørelse. Den første var en friskost med purløg:

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

 

 

 

 

… og den anden var oppisket smør med havsalt.

 

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden appetizer var endnu mere spændende! Det var små butterdejsstykker med en klat torskecreme og et par blomsterblade. Ved siden af var der cherrytomater, som var udhulet og havde fået en klat dressing af en slags samt et lille stykke fisk – reje måske? Meget lækkert.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen sidste appetizer var endnu mere avanceret. Her var det grillet salat med mayonnaise, rå løg og sprødt grillet kyllingeskind! Meget funky og spændende – og langt fra hvad jeg selv kunne finde på at lave, hvilket blot gør det endnu mere interessant!

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste forret fra den sædvanlige syvretters menu var krebs og dild med avokado, radiser og bouillon. Jeg syntes, det var superflot anrettet, og det smagte aldeles glimrende – også selvom der var radiser i, hvilket ellers ikke er min hofret.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste forret vare også ret pudsig, hvor den blandede traditionelle ting på en helt ny måde. Her var det små kartofler med æggeblomme, karse og gruyere – pyntet med ristede løg! Sjov kombination, som både var traditionel og anderledes på samme tid.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen sidste forret var saltet makrel med stikkelsbærdressing, ærter – både friske og som ærtedip – og spirer. Fisken var lige lovlig havagtig til mig – dog mest i lugten, for smagen fejlede ikke noget. Stikkelsbærdippen passede rigtig godt til retten, og den var meget frisk i smagen.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste hovedret var et stykke røget grisetunge i BBQ sauce og med jomfruhummer og små fine gulerødder. Kødet var meget lækkert og mørt, og røgsmagen var helt perfekt. Jeg har ikke helt forstået pointen med surf’n’turf, men denne kombination smagte fint. Jeg syntes dog ikke rigtig, at jomfruhummeren gjorde meget for oplevelsen af retten.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste hovedret var farseret vagtel med drueagurker, kantareller og sky – kombineret med hvide bønner og vagtelfedt (?) i sneform! Sidstnævnte er noget, som de importerer fra udlandet. På det her tidspunkt var det efterhånden blevet så mørkt udenfor, at det gjorde fotograferingen noget mere besværlig, for lyssætningen i restauranten tog ikke hensyn til amatør-anmeldere og deres blogprojekter 😉

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen første dessert (alene det at skrive ‘den første’ får mig til at smile – det er jo fantastisk at få flere desserter samme aften!) var en cremet is lavet af majs og med friske majsstykker og popcorn. Over retten var der drysset en pulverblanding af saltkaramel og anis. Jeg var ret fascineret af en dessert med majs – og tilmed både i cremet form samt som friske stykker og som popcorn! Meget nytænkende – og lækkert! Helt sikkert en af de mest spændende desserter, jeg har fået de seneste år!

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen sidste dessert var en luftig grød med en sauce af hyldebær og hyldeblomst og med en skefuld creme double til. Syndigt og velsmagende.

Kokkeriet, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSvigerforældrene bestilte kaffe, og derfor fik vi også et par tallerkner med petit fours. Der var et par fine jordbærmazarintærter, bittesmå flødeboller samt hvide chokoladestykker med rice crispies.

Under hele restaurantbesøget blev vi vartet op af en tjenerstab, der var opmærksomme og meget professionelle. De sørgede hele tiden for, at vi havde nok vand og brød, og der var intet tidspunkt, hvor vi syntes, at retterne blev serveret for langsomt eller for hurtigt. Nu er der sikkert nogen, der vil hævde, at det bør man også forvente et sted med det prisleje, men nu følger pris og kvalitet desværre ikke hinanden. Det har gemalen og jeg både prøvet på Skodsborg Kurhotel og Hotel Skt. Petri, så dette var en behagelig overraskelse. Jeg tror kun, at jeg har fået lige så god behandling ét sted før – nemlig på yndlingsrestauranten Restaurant Mumm i Roskilde.

Samlet set var det en helt forrygende aften. Både mad og service var i top, og retterne var mere eksperimenterende og anderledes, end jeg havde forventet efter at have skimmet menukortet på forhånd. Jeg tror faktisk, at jeg vil strække mig til at give restauranten seks ud af seks stjerner og samtidig erklære, at det indtil nu har været årets restaurantoplevelse 🙂