Weilands Wellfood og julemarked

Vi har som sagt været i Berlin de sidste fire dage, og det har været en skøn tur! Jeg har længe drømt om at opleve de store julemarkeder i udlandet, og det lykkedes mig at lokke gemalen med på at tage til Berlin nogle dage her op til december, hvor markederne starter. Desuden har jeg ikke været i byen før, og han har kun en enkelt gang for mange år siden, så der var nok at opleve!

Vi tog et fly torsdag morgen, men der gik noget tid med at finde frem til hotellet, for undergrundsbanen var omlagt, og der var sporarbejde, så vi måtte improvisere lidt undervejs for at finde frem. Det lykkedes dog efter lidt forsinkelse, og der var intet problem med at tjekke ind, selvom vi kom to timer før indtjek. Vi havde på forhånd booket et værelse hos Hotel Delta, som ligger tæt på Potzdamer Platz, og det viste sig at være et fornuftigt valg. Ikke alene var det et pænt og rummeligt værelse – morgenmaden viste sig god den næste dag. Der var ret lydt ud til gaden, men vi sov ret tungt, så det generede os ikke, selvom vi undrede os over, hvorfor de ikke havde gjort mere for at lydisolere. Nåja – og så var hotellet billigere end det allerbilligste, vi brugte i Århus i september, og hvor kvaliteten var væsentlig lavere. Sært.
Weilands Wellfood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BerlinEfter indlogeringen susede vi af sted for at få noget at spise, for det var efterhånden blevet frokosttid, og vi var sultne! Jeg havde researchet lidt inden og medbragt en liste over spisesteder, som forskellige havde anbefalet, og første stop var Weilands Wellfood. Og jeg vil med det samme bringe anbefalingen videre – meget lækker, billig og sund mad! Jeg fik en god wokret til 7.20 euro med kylling, bønnespirer, rød peberfrugt, aubergine, frisk koriander og fuldkornsris, og det smagte, godt, frisk og mættende! I det hele taget er Weilands Wellfood en restaurant, som har slået sig op på at have fiberrige og kalorielette måltider, og det var meget delikat. Prøv det!

Der er to af ovenstående restauranter i Berlin, og vi spiste på den, der ligger ved Potsdamer Platz. Det var også her, vi stødte på vores første julemarked! Jeg havde lavet en liste over julemarkeder, inden vi tog hjemmefra, men jeg må med skam meddele, at den glemte jeg i skyndingen… det viste sig dog ikke at være noget problem, som dagene gik, men mere om det i et senere indlæg. Det var julemarkedet, vi kom fra.
julemarked, marked, jul, Berlin, rejseDet viste sig at være et marked, som åbenbart lå der helt fast hele julen igennem. Jeg troede ellers, at det kun var i weekenderne, der blev julet igennem, men nejnej – i Tyskland tager man julen alvorligt! Faktisk gik de til tider helt bananas i juleudsmykning, men mere om det senere.

Her er der en af de mange juleknas-boder med skumslik i poser og dekorerede hjerter som udsmykning.
julemarked, marked, jul, Berlin, rejse, julepyntEn af boderne var tilmed en helt aflukket – og forholdsvis stor – butik, hvor der var kassevis af glaspynt. Og ikke bare de almindelige kugler i forskellige farver og med glimmer på – her var i alle mulige faconer, og de prøvede nærmest at overgå hinanden i skønhed – eller særhed! Der var mange, hvor jeg tænkte ‘hvad i alverden har det med julepynt at gøre’?

julemarked, marked, jul, Berlin, rejseEn af de mere sære var juleagurken. Hvem hænger det på sit juletræ?! Ok, jeg kan måske til nøds forstå det i forhold til det næste billede, hvor jeg var helt fortabt.

“Skat, har du husket at købe tandpastaen, som skal hænge på vores juletræ?”

Glaskugler – udformet som tandpastatube og tandbørste – lige til at hænge på juletræet.

Selv ikke jeg har så dårlig humor! 😀

OBS – mens jeg har skrevet dette, har gemalen opklaret gåden om juleagurken – det er åbenbart en gammel tysk (?) juleskik, der svarer til vores mandelgave. Man hænger agurken på juletræet, og når børnene om morgenen går ned til juletræet, er der en ekstra gave til det barn, som først finder agurken. Godt så.

Nu bliver jeg nødt til at købe en, næste gang jeg skal til Tyskland…14 thoughts on “Weilands Wellfood og julemarked”

 • I har da vist fået nogle forskellige søde/sjove/mærkelige indtryk på turen.
  Den med agurken kendte jeg ikke, jeg vil spørge min svigerinde, om hun kender den, hun har boet i Tyskland i mange år, inden hun traf min bror.
  Jeg var lige inde og se hvad hotelværelset koster, det ser virkelig rimeligt ud.
  Knus
  Vibeke

 • Hmm, jeg skal da vidst til berlin på julemarked næste jul, mon jeg kan lokke Kristian til dette?
  Det lyder som en dejlig tur, hvem kunne ikke lige bruge sån et par dage væk fra det hele:)

 • Hvor lyder det spændende….Men en agurk på juletræet? *smil*…
  Jeg må vist også til Berlin på julemarked engang, det lyder meget spændende..Glæder mig til at læse mere 🙂
  Knus Irene

 • Hahahahaha…. Den der tube tandpasta…. Det er da humor… Men den kommer ikke til at hænge på mit træ 😉
  Jeg ville så gerne til Berlin og se deres jule marked -s-

 • Vibeke – jeg er ikke en gang sikker på, om det faktisk er en tysk tradition, for da vi researchede lidt videre senere på aftenen, så var der også en side, der påstod, at det var en amerikansk tradition – og en tredje, hvor der stod, at hverken amerikanere eller tyskere vil kendes ved den 🙂

  Så det er fortsat et mysterie! 😀

 • MissMuffin – det må du helt sikkert gøre! Om ikke andet så fortæl ham om, hvor meget man kan spare på dagligdagsindkøb – i hvert fald hvis det er mandler! 😀

  Håber at vi kommer på en lignende tur om et år eller to 🙂

 • Mrs Cakeaholic – ja, jeg plirrede også en gang med øjnene, da jeg så dem ligge der på rad og række! 😀

  Følgetonen fortsætter lidt senere 🙂

 • Hanne – nemlig! Jeg er dog ikke sikker på, at gemalen mener, det kan være hovedårsagen… til gengæld vil han nok gerne se mig så jule-overgearet-lykkelig igen, og det bør være argument nok! 😀

 • Vibeke – hehehe, ja ikke? 😉
  Du må helt sikkert tage familien under armen og suse derned – om ikke i år så i hvert fald til næste år. Det er fedt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *