Don’t mention the war!

Berlin, rejse, udstillingSom historisk by er Berlin meget spændende – og ikke kun på grund af 2. Verdenskrig. Det var nu først og fremmest krigsrelaterede museer og udstillinger, vi opsøgte under ferien.

Udstillinger og referencer til muren – eller den tidligere mur bør det hedde – er jo nærmest umulig at undgå, når man tager til Berlin. Særligt med 20 års jubilæet i år for murens fald.

Det er lidt underligt at forestille sig, at det kun er 20 år siden, den blev revet ned. Selvom jeg kan huske det fra min barndom, så har verden ændret sig meget siden da – på godt og ondt.

Berlin, rejse, udstillingEn af de mest spændende steder, vi kom forbi på vores vandretur om torsdagen var det store mindesmærke for de jøder, der blev dræbt under krigen. Når man ser det fra udkanten, så synes jeg, det ligner kister eller gravmonumenter, der har næsten samme højde. Bevæger man sig derimod længere ind mod midten, så opdager man pludselig, at stedet er meget dybt, og de midterste sten er ret høje – højere end et normalt menneske. På den måde forsvinder man nærmest i en dyb labyrint. Fascinerende.

Brandenburger Tor, Berlin, rejse, udstillingVi var selvfølgelig forbi Brandenburger Tor. Imponerende byggeri – og smuk i det klare vejr.

Rigsdagen, Berlin, rejse, udstillingRigsdagen rundede vi også hurtigt. Der var dog en del mennesker, der stod i kø for at komme op på bygningen, hvor man kan se ud, så vi gik videre.

Berlin, rejse, udstilling, tankOg sidst men ikke mindst skulle vi lige over for at se de to russiske tanks, som tyskerne har pålagt sig selv at passe de næste mange år frem. Det virker en smule masochistisk at beslutte sig for at vedligeholde monumenter over sejrherrens krigsmateriel…6 thoughts on “Don’t mention the war!”

 • Dejligt med sådan en beskrivelse af Berlin og dens muligheder – vi MÅ til Berlin!!!
  Jeg skal bare køre frem med alle mulighederne for udstillinger om krigen, muren osv. – så er manden helt sikkert overtalt. Så kan jeg jo altid senere lade et lille ord falde om madmekkaet;o)

 • Hanne – Berlin har noget for alle aldersgrupper og interesser – mere eller mindre. Der er både masser af historie, gallerier og udstillinger, vilde fester og god mad. Jeg kan godt forstå, at den er blevet så populær gennem de seneste fem-ti år 🙂

  Kan du ikke give ham en flybillet dertil i gave – og så invitere dig selv med? 😉

 • Jo – sjovt nok var jeg inde at kigge på den mulighed i går aftes.
  Så det bliver vist årets julegave!

  Kan man mon få et flyselskab til at lave et åbent-gavekort, hvor der ikke er sat dato på…

 • Jeg må bare til Berlin igen… Tror det må være meget anderledes end mit første besøg… Der var muren der stadig.

  Vi må finde tid.

  Hyggehygge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *