De sidste julemarkeder i Berlin

Lørdag var sidste hele dag i Berlin, men vi havde ikke så mange faste planer. Vi ville se DDR-museet, vi ikke havde nået dagen før, og så var dagen reserveret til de sidste julemarkeder i Berlin. Nu havde vi sådan set allerede set tre og havde aftalt at gå tilbage til to af dem, så det var ikke nær så presserende, og dagen gik derfor meget afslappet. Vi gik forbi Berliner Dom, da vi skulle til museet, og her vrimlede det med professionelle tiggere. Suk.

Men museet var godt. Det er ikke så stort, men der er mange spændende ting at se på eller læse om, og det gav et interessant – og varieret – indblik i DDR-dagligdagen. Det kan jeg godt anbefale.

På vej til museet havde vi også passeret endnu et julemarked, som dog ikke havde åbent, da vi gik forbi første gang. På vej tilbage gik vi selvfølgelig igennem området og nød al juleriet (ok, jeg gjorde!).

Vi tog forbi Prenzlauer Berg, hvor der også var julemarked, og her var tingene lidt anderledes – det virkede mere økologisk og ‘hippieagtigt’ (på den gode måde), men det heller ikke så overraskende i det kvarter.

currywurstMen det var Gendarmenmarkt, vi ville vende tilbage til, for jeg havde udset mig et par ting, jeg ville købe, så der tog vi hen bagefter. Jeg shoppede ikke så vildt (som jeg havde lyst til), men fik købt nogle gode ting!

Efter indkøbene kastede vi os over en anden Berliner-specialitet – currywurst! Vi delte en portion pommes frites, og det viste sig at være meget heldigt, for portionen var stor – og smagte ikke af særlig meget. Til gengæld var den ikke så fedtet, som fritter ofte bliver her i Danmark.

Og derefter dimsede vi lidt rundt. På et tidspunkt kom vi tilbage til det allerførste julemarked, vi var på, og da jeg havde aftalt med mig selv, at jeg ville prøve Glühwein, så måtte jeg jo købe en kop – og da vi havde spist en lille frokost, så var der jo også plads til en berliner… for kan man have været i Berlin uden at spise en berliner?

(ja, det kan man nok godt – men den smagte fint og indeholdt 3-4 gange så meget syltetøj som herhjemme!)

Efter afslapning på hotellet, hvor jeg blandt andet fik læst ‘Spardame’ færdig (den er god og kan anbefales, hvis man er til historiske romaner med intriger og rænkespil), gik vi en tur for at finde et sted at spise. Vi havde ikke noget bestemt sted i udsigt, men gemalen havde set, at der var et kvarter, hvor der var en del spisesteder, og her fik jeg lokket ham ind på den asiatiske restaurant, Coa. Det kom vi bestemt ikke til at fortryde, for hvor var det dog godt! Vi bestilte en drink hver – begge Pina Colada, men min uden alkohol (så passede det bedre til maden), og de smagte begge to friske og delikate.

Jeg bestilte en lækker papaya-reje salat med alskens lækre grøntsager (og rejer!) samt tre dim sum med kylling og basilikum med en fristende sauce til. De to retter kostede tilsammen 8,5 euro, og det var helt horribelt billigt i forhold til kvaliteten!

Coa, Berlin, restauranter i Berlin, madanmeldelse, restaurantanmeldelse, restaurantCoa, Berlin, restauranter i Berlin, madanmeldelse, restaurantanmeldelse, restaurantRestauranten havde nogle få men tillokkende desserter. Vi valgte dog at springe over (jeg må tilbage til det sted, når jeg engang kommer til Berlin igen!) og trissede i stedet ud for at sige farvel til det første julemarked, der også blev det sidste i denne omgang. Som en lille afskedsgave til os selv købte vi hver en kæmpe flødebolle (gemalens med mint og min med mocca), og dem guffede vi i os, mens vi sugede de sidste indtryk til os.

Helt bestemt en fantastisk tur med alle de mange julemarkeder i Berlin 🙂10 thoughts on “De sidste julemarkeder i Berlin”

 • Behøver man at sige at man er lidt misundelig på jeres ferie.

  Nej hvor jeg sidder og drømmer mig til Berlin lige nu. Trænger til ferie.

  Dejligt at I have så mange gode oplevelser.

  Knus Grith

 • MissMuffin – det var en dejlig og meget tiltrængt tur! Har haft alt for travlt det sidste halve år, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbig. Så det var godt at 'flygte' udenlands et par dage og opleve noget andet 🙂

  Jo, det slipper I ikke for! Lægger billederne op om lidt 😉

 • Grith – jeg har også været tarvelig og har overlæsset bloggen med billeder denne gang 🙂

  Håber du snart får muligheden – måske når de små er blevet en smule større?

 • Ja, der er desværre mange tiggere ved Museums Insel, hvor Berliner Dom ligger………men pladsen er så smuk synes jeg 🙂 Var I inde i kirken? Den er SÅ flot og meget, meget smuk.
  Den sidste restaurant I var på lyder rigtig god, den er noteret! Vi kommer jo nok tilbage til Berlin på et tidspunkt, der er stadig noget vi gerne vil se 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – desværre ikke. Vi nåede ikke at få ideen, før vi blev kontaktet af flere nærgående tiggere, og så skyndte vi os videre. Jeg må lige notere mig, at den bør vi se, NÆESTE gang vi kommer til Berlin. Tak for tippet 🙂

  Og ja, Coa kan jeg bestemt anbefale! De havde tilmed takeaway! Tænk hvis der var lige så gode takeaways her i byen… og den pris var jo uforskammet lav, men det kan man altså ikke få mad til herhjemme. Helt sikkert en restaurant, jeg gerne vender tilbage til 🙂

 • I WANNA GO TO BERLIN!!! Har da KUN været der en 5-6-7 gange eller noget. 😀 Fik da lige flash-back over den der carrywurst. Sikke en skøn tur – har fået tygget mig gennem de skønne indlæg. Må da være fedt at opleve julemarkederne i Berlin.

 • Frk. Bibo – hihihi! Ja, jeg er glad for, at vi tog derned på det tidspunkt – jeg fik virkelig lige et skud jul ind under vesten! 😀

  Og meget hyggeligt og julet – selvom der var mange mennesker, så slappede folk af, og det virkede slet ikke stressende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *