Indisk-inspireret kyllingeret

indisk kyllingeret, indisk, kylling, kyllingefileter, karry, salvie, squash, kokosmelI tirsdags fik jeg tryllet lidt hurtig mad på bordet. Retten var lidt en undskyldning for at få spist noget bananchutney, som jeg mente ville passe godt til karryretter, og det fik jeg heldigvis ret i.

Indisk-inspireret kyllingeret
3 personer

400 g kyllingefilet
lidt olie
et par tsk karry
5 store salvieblade
1 squash skåret i tynde skiver og halverede
lidt vand
salt

kokosmel til at drysse på

Svits karry i varm olie. Skær kyllingefileterne i tern og steg dem i karryen. Tilfør lidt vand undervejs. Skyl salviebladene grundigt og skær dem i strimler. Drys dem i retten og lad det hele simre nogle minutter – hæld evt. mere vand i. Put squashen i, hæld lidt mere vand i, så den bliver næsten dækket, og lad det småsimre, indtil squashen er mør. Smag til med salt og evt. lidt mere karry.

Servér retten med kokosmel, kogte vilde ris samt bananchutney.

Note: Jeg elsker karryretter, og den sødlige krydrede chutney passede rigtig godt til. Salvien fik retten til at dufte ret voldsomt under tilberedningen, men den passede fint ind i retten.10 thoughts on “Indisk-inspireret kyllingeret”

 • Ser vildt lækkert ud, kan bare ikke så godt lide karry, mere… !

  Underligt som ens smagsløg kan ændre sig… Har ellers altid godt kunne lide karry.. Men efter sønnens fødses, kan jeg næsten ikke klare lugten… ÆV

  Hyggehygge
  Marianne

 • Jule Mig – det er sjovt, det har jeg hørt fra flere – at kvinders smagsløg kan ændre sig, når de har født. Det er meget pudsigt.

 • NYBH – det indiske køkken er blandt mine yndlingskøkkener så at sige! Der burde nok være flere krydderier i for at denne ret kunne kaldes indisk, for det er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide ved den type retter – de mange krydderier, der er med til at give en masse spændende smagsnuancer.

 • Det ser lækkert ud. Og så ser opskriften endda utrolig nem ud. Jeg vil gemme den til en dag det skal gå lidt nemt 🙂 Dem er der jo en del dage af her i huset.

 • Det pureste guf – ligesom hjemme i Indien 😀

  Nå jeg kommer hjem fra Roskilde skal der også laves en god gang karry, så jeg kan få smagt min rabarber-relish.

  Næste gang jeg har bananer i huset skal jeg altså prøve at lave lidt af det der, jeg er helt syg efter at smage.

 • Klidmoster – jeg er også blevet ret glad for chutney, relish og lignende. Det er jo en genial måde til at lave noget spændende tilbehør, og det er ofte en fin måde at få brugt nogle grøntsager eller frugter, der er ved at være lige lovlig modne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *