Halloween-øjne

halloween-øjne, halloween, halloweenslik, chokolade, cointreau, smør, fondantfarve

Så er der lækre, saftige Halloween-øjne til alle lækkermunde! Hehe. Det er selvfølgelig ‘bare’ chokoladekugler lavet i samme stil som jeg laver romkugler – dog med den undtagelse, at jeg her har brugt Cointreau i stedet for rom.

Så til disse Halloween-øjne skal du altså bruge:
– chokoladekage
– evt. blødt smør (hvis kagen i sig selv ikke er saftig nok)
– kakaopulver
– Cointreau
– hvid chokolade til at overtrække ‘øjnene’
– mørk chokolade til at dekorere ‘øjnene’
– sort fondantfarve til at dekorere øjnene’
– rød fondantfarve til at dekorere øjnene’

Smuldr kagen i en skål og ælt den sammen med kakaopulver, en sjat Cointreau og evt. lidt smør indtil du har en blød masse. Form den til kugler og lad dem tørre en halv times tid på et spækbræt.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i forsigtigt i mikrobølgeovn og vend kuglerne i den. Sørg for at lade dem dryppe godt af, inden du placerer dem på bagepapir. Når overfladen er stivnet, smelter du den mørke chokolade. Tag en teske og tegn forsigtigt en lille plet på toppen af hver chokoladekugle. Når det er tørt, kan du tegne en sort plet i midten samt ‘blodårer’ langs siden af dine Halloween-øjne, så de bliver ekstra skræmmende at se på. Du skal dog være opmærksom på, at fondantfarven skal tørre i lang tid, for den afgiver en del farve. Du kan derfor også overveje at bruge en fødevaretusch i stedet eller evt. farve noget hvid chokolade med rød fondantfarve og tegne med den røde chokolade i stedet.

2 thoughts on “Halloween-øjne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *