Græskarpizza med ricotta og bacon

Denne græskarpizza bagte vi faktisk sidste weekend, da vi eksperimenterede med hjemmelavet calzone. Det er en hvid pizza – eller en bianco, som det nok ville hedde hos pizzeriaet – eftersom tomatsaucen er udskiftet med ricotta. Det er en superenkel pizza, hvor du skal bruge følgende:
Græskarpizza med ricotta og bacon
til 1 person
1/4 portion pizzadej
125 g ricotta
1 spsk olivenolie
1 tsk timian
3-4 meget tynde skiver hokkaido græskar
ca. 75 god bacon i skiver
Pizzadejen æltes sammen dagen før. Varm grillen op. OBS – denne græskarpizza kan bages både i ovnen og på grillen, og vi tog som sagt sidstnævnte.
Steg baconen mør men ikke sprød.
Rul pizzadejen ud. Rør ricotta og olie sammen og smør den på dejen. Drys timian over. Hvis din bacon ikke er så salt, så drys også lidt salt på pizzaen. Læg græskarskiver på pizzaen og drys bacon over. Bag din græskarpizza på grillen (eller i ovnen) til bunden er sprød.
Note: Rigtig fin kombination af ricotta, græskar og bacon. Jeg tror, denne pizza vil indgå i vores repertoire af efterårs- og vinterpizzaer fremover 🙂
God kombination! Lyder rigtig dejlug. Endnu en god måde at bruge ricotta på.
Mange hilsner Camilla
Tusind tak! Og ja, ricotta er godt – også på pizzaer. Jeg må lave flere hvide pizzaer i år 🙂
Uijh, det lyder lækkert! Den ryger på to do-listen 😉