Friterede ramennudler

Friterede ramennudler

Friterede ramennudler stod egentlig ikke øverst på min inspirationsliste, da jeg gik i gang med ‘gør klar til foråret’-benspændet. Men da jeg fik ideen, så tænkte jeg, at det var længe siden, at jeg havde lavet noget virkelig fjollet og anderledes til bloggen, så nu var det tid til et skørt eksperiment!

(Jeg overvejede faktisk at poste denne ret den 1. april … men den er god nok, jeg har skam lavet retten).

Jeg var nemlig faldet over en pakke ramennudler, der skulle bruges, og jeg var selvfølgelig fristet til ‘bare’ at lave ramen, for det kan jeg virkelig godt lide. Men da jeg også havde noget rasp, der skulle bruges op, så formede der sig hurtigt en skør idé – kan man egentlig fritere ramennudler?

Det måtte prøves!

Jeg lavede det som en lille ret, da vi også skulle have en anden lille servering samme aften, og så serverede jeg det med en krydret tomatsauce og fintsnittet spidskål til.

Friterede ramennudler

2 personer

1 pakke bløde ramennudler
vand til kogning
1 æg
3-4 dl rasp
salt
0,75 l rapsolie til fritering

Put nudlerne i kogende vand og giv dem 1-2 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem tørre lidt (dup dem eventuelt med lidt køkkenrulle). Pisk ægget i en mellemstor skål og vend nudlerne i det.

Varm olien op i en smal kasserolle, indtil den er klar. Det er den, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det syder omkring den.

Hæld raspen ud i en bred skål sammen med lidt salt og vend lidt af de kogte nudler i den. Overfør nudlerne til olien og lad dem stege, indtil de er gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle og fortsæt processen.

Anret de friterede ramennudler på en bund af lun tomatsauce og kombinér dem med friske, fintsnittede grøntsager.

Note: Det var et sjovt eksperiment, men ikke en stor kulinarisk oplevelse. Smagsmæssigt giver friteringen ikke det store, så det er vigtigt at have en krydret sauce til, men jeg synes heller ikke, at stegningen gjorde nudlerne bedre. Til gengæld er det en sjov gimmick, man kan lave sammen med børn (der er dog den lille fare, at de så synes, at det er en bedre måde at servere dem på, så den ulempe skal du selvfølgelig have i tankerne, inden du eventuelt prøver det).



2 thoughts on “Friterede ramennudler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *