Dakos – græsk tomatbrød

Dakos – græsk tomatbrød

Denne måneds græske benspænd starter i den lette ende med en rigtig sommerservering. Dakos er en græsk appetizer, som ofte bruges som en del af en række mindre forretter. Jeg brugte dog dette tomatbrød som en del af frokosten i weekenden, og det fungerer også fint.

Dakos – græsk tomatbrød

2 stk

1 stor bolle eller to skiver brød – jeg brugte en cheddarbolle
olivenolie
2 mediumstore tomater
8-10 saftige oliven
½ dl god feta
frisk oregano
evt. lidt frisk basilikum
salt

Skær bollen over. Hæld en god sjat olivenolie på en pande og steg bollehalvdelene på den overskårne side i 1-2 minutter, indtil de tager farve. Læg dem på hver sin tallerken. Skær tomaterne i mindre stykker og fordel tomatstykkerne over brødene. Smuldr feta ud over. Udsten dine oliven (hvis de ikke allerede er det), og fordel dem over fetaen. Drys derefter friske krydderurter over sammen med lidt salt. Tilføj evt. lidt mere olivenolie, hvis du vil have et ekstra saftigt tomatbrød (det behøvede mine dog ikke).

Note: Dejlige, sommerlige tomatbrød. De friske krydderurter giver lige det sidste pift, så husk endelig at bruge dem!4 thoughts on “Dakos – græsk tomatbrød”

  • Åh, tomaterne er her endelig og de smager bare fantastisk. Jeg har lavet tomattærte med gedeost her til aften og det var osse bare godt. De der ser sørme også lækre ud

    • Nemlig – det er en af grundene til, at jeg har lagt det græske benspænd i august – det er der, man kan få de bedste tomater ♥

      Jeg har også lige købt en stor kasse med forskellige tomater – mmm!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *