Chokoladekage med syltede Amarena-kirsebær

chokoladekage, kage, dessert, hvedemel, bagepulver, mørk farin, æg, Amarena-kirsebær, kirsebær, mascarpone, fløde, chokolade, smørEfter gårsdagen første indmadsret må jeg hellere forsøde bloggen med lidt kage, inden de næste benspændsretter følger efter – jeg kan fornemme, at jeg har valgt et lidt kontroversielt benspænd denne måned, og det glæder mig!

Denne solide kage serverede jeg et par timer efter, at vi havde spist hjertelasagne. En glimrende måde at bruge de sidste Amarena-kirsebær fra julen og en god undskyldning for at bruge lidt Valrhona-chokolade, jeg havde liggende. Det er en rigtig solid kage, så jeg synes, den går til flere, end opskriftsbogen lægger op til. Jeg blev inspireret, da jeg kiggede i min madpornografiske kogebog, ‘The Golden Book of Chocolate’. Jeg lavede en del om, da jeg blandt ikke havde double cream (fløde med meget høj fedtprocent – svær at få fat på herhjemme), men da jeg åbenbart arbejdede lidt med hovedet under armen, blev cremen for tyndtflydende og drillede en del. Derfor beskriver jeg herunder, hvad jeg burde have gjort.

Chokoladekage med syltede Amarena-kirsebær
12-14 personer

250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
lidt salt
150 g mørk chokolade 70%, hakket
125 g blødt smør
250 g brun farin
2 æg

Kirsebærfyld:
250 g Amarena-kirsebær
(hvor mindst 50 g er sirup)

Mascarponecreme:
500 g mascarpone
lidt fløde

Chokoladeovertræk:
200 g Valrhona Jivara 40%, hakket
50 g mørk chokolade 70%, hakket
2 spsk smør

Revet chokolade til pynt

Rør mel, bagepulver og lidt salt sammen i en skål. Smelt chokoladen over et vandbad eller forsigtigt i mikrobølgeovnen og lad det køle lidt af. Pisk smør og sukker sammen i en stor skål og rør derpå æggene i ét af gangen. Rør langsomt chokoladen i og derefter melblandingen. Smør en springform på 24 cm med smør og læg et stykke bagepapir i bunden, som også smøres. Fordel dejen i springformen og bag den ved 160 grader i i 80-90 minutter. Stik i kagen med en tynd træpind for at tjekke, om den er gennembagt – der må ikke sidde kagedej på pinden, når den trækkes ud af kagen.

Lad kagen afkøle helt. Du kan evt. give den lidt tid i fryseren, så den er lettere at skære i bagefter, men kagen skal ikke være helt frossen. Når kagen er afkølet, flækker du den vandret, så du har to lige store halvdele – som to tykke lagkagebunde. Disse to halvdele skal flækkes en gang mere, så du har fire chokoladebunde.

Blend kirsebærrene sammen med sirup fra glasset. Rør mascarponen blød som creme – gerne ved at tilsætte en smule piskefløde. Vær forsigtig – du kommer meget let til at tilsætte for meget, så cremen bliver alt for flydende! Læg en af chokoladebundene på et fad og smør bunden med mascarponecreme og dryp derefter kirsebærcreme over. Læg en chokoladebund på og fortsæt med at bygge chokoladekagen op, så du slutter med en chokoladebund. Kagen bliver kun bedre af at trække til næste dag, så overvej evt. at pakke kagen godt ind og sætte den i køleskabet, indtil den skal bruges. Lige inden servering kan du så lave overtrækket.

Smelt chokoladen til overtrækket forsigtigt i et vandbad eller i en mikrobølgeovn sammen med smørret og overtræk kagen med den bløde chokoladecreme. Riv lidt chokolade over kagen og servér med det samme.

Note: Det kan godt være, at jeg brugte et par ord under tilblivelsen af denne kage, som ikke hører til almindelig høflig omgangstone, men alt var tilgivet, da jeg smagte kagen, for nøj hvor var den god! Den mætter ret godt, så vær varsom med, hvor stort et stykke du tager, for chokoladen ligger tungt i maven. Kirsebærrene gav et dejligt sødmefuldt og lidt kraftigt snert af bær, som klædte den ret søde og lokkende overtrækscreme ret godt. Jeg havde valgt at bruge en ret mild og lys chokolade til overtrækket, da jeg tænkte, at kirsebærrene ville kunne give den lidt modspil, og det kom til at passe fint. Du kan dog godt bruge en lidt mørkere chokolade, men gå ikke længere op end 65-66% og hold dig til en rigtig god chokolade, når det gælder overtrækket.

29 thoughts on “Chokoladekage med syltede Amarena-kirsebær

    • Tusind tak! Forsøger også at eksperimentere lidt med det ind imellem og lærer så nogle nye tricks 🙂

  1. Den ser herlig ud! Men mest af alt er jeg lettet over, at der ikke er indmad i – det ville nu alligevel have været for kontroversielt ;D

    • I er så paranoide… med god grund 😀
      Men jeg har altså ikke planer om at putte indmad i kagerne – i denne måned!

  2. Nøj, hvor lyder det dog lækkert! Den må jeg prøve at lave en dag, når vi får gæster – i dag bliver det kun til chokolademousse med hindbær.

  3. mmm…. Den ser godt nok lækker ud. Og har jo lige et par rester amarena kirsebær ståenden 🙂 Men hvis man nu ved hvor man kan få fat i double cream (Torvehallerne i Kbh – en af de små ostebikse) hvad er så originalopskriften på cremen?

  4. Oh la la laaa. Sikke en lækkerbisken. Er sååå glad for at det ikke var syltede nyrer, der var brugt 🙂

    • … I er simpelthen så paranoide – jeg kommer altså ikke indmad i kagerne i denne måned! Trods alt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *