Chokoladecheesecake

Chokoladecheesecake

Mine fødselsdagsgæster fik mulighed for at svælge i fire forskellige slags kager senere på aftenen – heraf to cheescakes. Den ene var en chokoladecheesecake og den anden var med jordbær.

Jeg fandt inspiration til denne chokoladecheesecake på kageopskrifter.dk, men justerede flere af målene, ligesom jeg undlod at hælde creme fraiche på til sidst.

Chokoladecheesecake med Kahlua

2 stk.

100 g meget blødt smør
400 g Digestivekiks, knuste
700 flødeost, stuetemperatur (IKKE light!)
450 g Valrhona 66% chokolade, hakket
200 g rørsukker
8 æg
4½ dl fløde
10-12 spsk Kahlua

Pynt: fintrevet chokolade og små sukkerkugler

Rør smør og kiks grundigt sammen og fordel kiksemassen i to smørsmurte springforme på ca. 24 cm. Smelt chokoladen forsigtigt. Pisk flødeost og sukker sammen, så det bliver luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør derefter nænsomt chokoladen i. Rør fløde og Kahlua i, indtil chokolademassen er ensartet. Hæld fyldet over i de to springforme – sørg for at fordele det ligeligt – og bag dem ved 160 grader i en time. Stil kagerne i køleskabet natten over og husk at tage dem ud af køleskabet en halv time inden, at de skal serveres.

Note: Denne chokoladecheesecake er en god, mild og meget mættende kage! Flødeost og chokolade slår hårdt, så en chokoladecheesecake kan strække til mange gæster.

Jeg serverede i øvrigt også en jordbær cheesecake



17 thoughts on “Chokoladecheesecake”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *