Broccolitærte

Broccolitærte

Ideen til denne lille broccolitærte opstod, da jeg havde en halv rulle butterdej til overs fra bagningen af vol au vent. Og man skal jo ikke lade butterdej gå til spilde. Jeg kiggede derfor i grøntsagsskuffen og kunne se, at der var et broccolihoved, der ville være en fremragende ingrediens til denne vegetartærte.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på butterdejstærte med asparges, men lavede enkelte justeringer (udover den helt åbenlyse med at udskifte asparges med broccoli). Hvis du savner kød i opskriften, kan du altid tilsætte lidt stegt bacon eller skinke – eller du kan servere tærten som tilbehør til en kødret.

Broccolitærte

2 personer

½ rulle butterdej (dem, der er på 275 g)
lidt olie til at smøre tærtefadet

Fyld:
100-120 g broccoli, skåret i små buketter og tern
1 æg
1 dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
1½ dl fintreven cheddar
salt og peber

Tag et ildfast fad eller tærteform på ca. 20 cm i diameter og pensl det med lidt olie. Læg forsigtigt butterdejen over fadet og tryk det ned langs kanterne. Skær den overskydende dej af – gerne så der er 1-2 cm kant. Den resterende dej kan du pensle med lidt æg, skære i mindre stykker samt drysse salt og peber, inden du bager det i ovnen ved 190 grader i 10-12 minutter. Så har du en sjov lille snack til velkomstdrinken eller aftensnacken. Prik dejen i tærteformen med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Mens dejen bager, bringer du en lille kasserolle med vand i kog. Hæld broccolistykkerne i og giv dem et par minutter, inden du hælder vandet fra og lader dem dryppe helt af.

Pisk æg, creme fraiche og sennep sammen i en skål, inden du pisker revet ost samt salt og peber i.

Tag tærteformen ud. Dejen er sandsynligvis hævet lidt, selvom du har prikket den. Tryk den let ned og fordel dine broccolistykker oven på. Fordel æggemassen ud over broccolien og sørg for at fordele den jævnt med en ske. Bag din broccolitærte i ca. 15 minutter i midten af ovnen.

Servér tærten sammen med en grøn kålsalat en yoghurtsauce eller en fetacreme.

Note: Denne vegetartærte er let at lave og let at variere. Du kan sagtens bruge andre typer ost (brug for eksempel en skimmelost, hvis du vil have en kraftigere smag) eller tilsætte flere krydderier. Du kan også udskifte lidt af broccolien med andre grøntsager, hvis du vil udnytte en rest eller bare vil have en mere nuanceret smag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *