Blommesuppe med vanilje
Jeg mener, at frugtsupper er stærkt undervurderede, så i anledning af månedens blende-benspænd skal jeg naturligvis også lave en blommesuppe!
Jeg har stadig masser af blommer i fryseren fra sidste sommer, hvor vores blommetræ var i sit gavmilde hjørne. Jeg fandt derfor en lille pose blommer frem og freestylede denne enkle dessertsuppe.
Blommesuppe med vanilje
lille dessert til to personer
200 g milde blommer
1 dl vand
1 dl rørsukker
½ tsk vaniljepulver
Tilbehør:
2 spsk fed yoghurt eller creme fraiche rørt med lidt vanilje
evt. lidt sukkerristede havregryn
Skær blommerne i mindre stykker og put dem i en kasserolle sammen med vand, rørsukker og vaniljepulver. Lad det småsimre i 5-10 minutter, indtil blommerne er kogt helt ud. Blend det til en ensartet blommesuppe. Du kan justere konsistensen ved enten at hælde lidt mere vand i eller lade suppen koge et par minutter længere.
Fordel din blommesuppe i to skåle og læg lidt yoghurt eller creme fraiche i midten. Top det eventuelt med lidt knas – for eksempel sukkerristede havregryn.
Note: Blommesuppe er en dejlig enkel dessert, og så er det samtidig en god måde at få brugt lidt frugt fra fryseren. Blommesuppen kan naturligvis også laves på friske blommer, så gem gerne opskriften til om et halvt år, når blommetræerne atter bugner af frugt.
Uhm det ser godt ud:-)
Jeg vil give opskriften og idéen videre til min mor.
Hun elsker at lave frugtsuppe og gerne med små æble- og pærestykker i.
Spændende med dit blænde benspænd:-)
Mange tak! Jeg er selv lidt imponeret over, at suppe-skeptikeren i huset også kunne lide den. Jeg må klart eksperimentere mere med frugtsupper fremover 🙂