Svineribben med sød glaze

Svineribben med sød glaze

I weekenden havde vi besøg af HomeMadeHeaven + kæreste, og her fandt jeg på at servere ølbraisserede svineribben. Jeg har pudsigt nok lavet en række retter med lammeribben men ikke med svineribben (hvor jeg til gengæld ofte har brugt de tykkere ribs).

Og jeg tog da også udgangspunkt i ølbraisserede lammeribben, som jeg lavede sidste år. Jeg lavede dog en sød glaze denne gang, som kødet blev smurt med til sidst, inden de røg på grillen.

Svineribben med sød glaze

4 personer

2 kg svineribben
Salt og peber
1 l porter eller stout

Glaze:
1 dl honning
4 tsk sød paprika
1 tsk salt
½ dl rapsolie

Derudover:
2 håndfulde røgflis
vand

Gnid svineribbene med salt og peber og læg dem i en stegeso. Hæld øl i og læg låg på. Lad kødet simre i ovnen ved 130 grader i ca. 5 timer.

Tænd grillen og læg samtidig røgflisen i blød i vand. Når grillen er klar, hælder du vandet fra flisen og smider det på gløderne. Smør ribbenene med glazen (gem gerne lidt) og læg dem forsigtigt på grillen ved indirekte varme. OBS – de er ret møre. Lad dem grille i 10-15 minutter og tag dem derefter af. Dryp eller pensl dem med resten af glazen.

Jeg serverede ribbenene sammen med stegte grøntsager, guacamole og et par stærke chilisaucer, men jeg kan også anbefale mexicansk majssalat, en spidskålssalat og/eller brød.

Note: Supermøre svineribben! Sådan en gang langtidstilberedning i ovnen gør, at de kun skal bruge kort tid på grillen, og så er det meget lettere at planlægge serveringstidspunktet.

svineribben med sød glaze


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.