Rejer i papillote

Rejer i papillote

Så er jeg tilbage i majs-benspændet, da jeg har lavet rejer i papillote (bare rolig, der er majs i, selvom det ikke fremgår i af rettens navn). Det er en hurtig og let måde at lave aftensmad på, og da jeg alligevel skulle tilberede flere retter i ovnen, så passede det godt ind.

Jeg faldt over en opskrift på rejer i papillote på Gypsyplate, men her blev der brugt stanniol. Det valgte jeg at udskifte med bagepapir, da det skulle være mere miljørigtigt. Derudover ændrede jeg på sammensætningen af retten.

Du kan i øvrigt også tilberede denne ret på grillen.

Rejer i papillote

2 personer

125 g store forkogte rejer (MSC-mærkede) – uden skal
2 dl frosne majskerner, optøede
100 g frosne grønne bønner, optøede
1 peberfrugt, skåret i tern
1 tsk sød paprika
½ tsk røget paprika/chipotle
lidt salt
olivenolie

Rør majskernerne sammen med de to typer paprika. Tag to stykker bagepapir og læg dem på køkkenbordet. Fordel grøntsagerne mellem de to stykker papir (læg dem i midten af hvert papir) og fordel rejerne oven på. Drys lidt salt over og hæld lidt olivenolie på hver. Luk hver papillote ved at tage to modsatte hjørner af papiret og tryk dem mod hinanden. Læg dem derefter ned mod grøntsagerne (så du får en aflang pakke, der ligner en shawarma) og tag fat i de to sidste hjørner. Fold dem ind mod hinanden og snør et stykke tynd bomuldsnor omkring toppen (fugt evt. bomuldssnoren inden). Sæt de to pakker i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Servér dine rejer i papillote med det samme – gerne med sød chilisauce til.

Note: Dejlig ret med masser af smag og grøntsager, der stadig er lidt bid i. Du kan vælge at servere lidt kogte ris til dine rejer i papillote, hvis du ikke kan blive mæt af ovenstående. Jeg havde serveret en madspilds-inspireret forret inden, der bestod af ovnristet hvedebrød toppet med hummus og friske små tomater, så vi havde allerede lagt en god bund.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *