Popcorn schrimps

popcorn schrimps, rejer, hvedemel, majsstivelse, øl, paprika, chipotle, chili, rapsolie

Disse popcorn schrimps kom på bordet som nytårssnack, og de fik hurtigt ben at gå på! Jeg benyttede juleferien til at rydde lidt op – blandt andet i den 1 million bookmarks, jeg efterhånden har. Her faldt jeg over en opskrift på popcorn schrimps hos Klidmoster, og det fik jeg lyst til at afprøve. Jeg udelod dog bacon og flormelis og ændrede lidt på krydringen.

Popcorn schrimps
2-3 personer

150 g pillede, kogte rejer
35 g hvedemel
½ spsk majsstivelse
½ tsk paprika
½ tsk chipotle
salt og peber
½ dl øl

Derudover:
Rapsolie til stegning

Rør hvedemel, majsstivelse, paprika, chipotle, salt og peber sammen. Tilsæt øl og rør rundt indtil du har en tyktflydende og ensartet dej.

Hæld olie i en lille gryde, så bunden bliver dækket af et 5 cm dybt olielag. Varm olien op – den er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien, og det bobler omkring tændstikken. Hæld nu dej ud over rejerne – kun lige så meget, at rejerne bliver dækket, nu du vender dem med en ske. Tag en spiseskefuld rejer og put dem ned i olien, så de danner en klump. Lad dem stege, indtil de er gyldne, og tag dem så op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Fortsæt på samme måde med de øvrige rejer.

Servér dine popcorn schrimps med tartarsauce.

Note: Disse popcorn schrimps er en lækker – og lidt fedtet – snack! Smager skønt med tartarsauce men en god sursød chilisauce vil nu heller ikke være dårlig til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *