Ramsløgsmayo

Ramsløgsmayo

Vi nærmer os så småt slutningen af ramsløgssæsonen, så jeg besluttede mig for at lave en portion ramsløgsmayo, så jeg kunne tynde lidt ud i bedet. Så kunne jeg samtidig også lave en ret til månedens benspænd, for der skal i sandhed piskes, når der laves mayonnaise!

Du kan finde ramsløg i skoven (gå efter den kraftige hvidløgsduft), og nogle af de store supermarkeder har det, når det er i sæson. Vi endte dog med at plante et par ramsløgsplanter i vores have for en række år siden, for så er der lidt lettere adgang til det.

Ramsløgsmayo

2 dl friskhakket ramsløg
125 ml rapsolie
1 æggeblomme
lidt citronsaft
salt og peber

Sørg for, at olie og æggeblomme begge har stuetemperatur, inden du begynder. Blend ramsløg og rapsolie til en så ensartet masse som muligt.

Pisk æggeblommen sammen med lidt citronsaft. Dryp en smule olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte lidt ad gangen under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Smag til med salt, citronsaft og eventuelt lidt peber.

Ramsløgsmayo kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan bruge den, når du smører sandwiches, men den vil også være god som dip til kyllingenuggets, pomfritter eller når du skal pynte smørrebrød.

Den har en mild smag, der minder mest om en kombination af hvidløg og purløg.



2 thoughts on “Ramsløgsmayo”

  • Fyføj, hvor lækkert🤩
    Jeg har fået det nogle gange på Kunsten i Aalborg, da man får det til deres chips (der går så godt med bobler) til deres sommerlounge, og det er simpelthen too die for.
    Håber jeg kan lokaliserer ramsløg i byen i år, og gøre det efter. Rygtet siger, Mølleparken skulle ha’ noget i krogene.

    – A

    • Ja, undskyld 😀
      Pøjpøj med jagten. Det kan godt være, at ramsløg ikke længere er på mode, men det er altså en dejlig råvare, hehe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.