Osso buco i øl

Osso buco i øl

Jeg tilberedte osso buco i øl sidste weekend, hvor jeg fik en sjælden mulighed for at bruge oksekød i madlavningen. For et par år siden droppede vi nemlig at købe oksekød regelmæssigt og gør det nu kun 1-2 gange om året. Men da jeg hjælper med at tømme en fryser, hvor der dukkede en pakke osso buco op, så greb jeg chancen for at lave endnu en simreret. For ja, jeg skulle da bruge noget mere paprika i anledning af månedens benspænd!

Denne gang brugte jeg kun sød paprika, men du kan naturligvis sagtens tilføje lidt røget paprika, hvis du vil have en dybere og mere røget smag. Jeg jævnede ikke saucen denne gang men har tilføjet muligheden i opskriften.

Osso buco i øl

4 personer

4 mellemstore osso buco
1½-2 spsk sød paprika
salt
smør til stegning
1 stort løg, skåret i tynde både
400-500 g svampe, rensede og skåret i skiver
1 spsk timian
½ l mørk øl – vi brugte en fyldig juleøl, men en porter eller stout kan også gøre det
2-3 dl vand
salt og peber
evt. en meljævning på ½ dl mel og ½ dl vand

Lav et par snit i kanten ind til kødet af hver osso buco, så de ikke risikerer at krølle sammen, når de bliver stegt. Drys paprika og salt på den ene side af dem. Smelt smør i en stor gryde og brun kødet på begge sider. Tag det op, smelt lidt mere smør og steg nu løg og svampe (evt. delt op i to portioner) sammen med timian, indtil svampene bliver bløde. Læg kødet ned i gryden igen og hæld øl og vand i gryden. Læg låg på gryden og lad nu din osso buco i øl simre i 2½ time ved lav varme. Husk at kigge til det undervejs.

Hvis du gerne vil have en tykkere sauce, så kan du ryste en meljævning og røre i gryden. Sørg for at lade det simre i nogle minutter, så saucen tykner. Smag til med salt og peber.

Osso buco i øl kan serveres sammen med kartoffelmos eller kogte kartofler, kogte ris og/eller en kålsalat. Og så er det glimrende restemad, ligesom du sagtens kan lave en stor portion og fryse resterne ned til hurtig aftensmad en anden dag.

Note: Kombinationen af det møre letkrydrede oksekød og de bløde svampe smeltede på tungen – lige som rigtig simremad skal gøre!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *