lammekød, lammenakke i rødvin, gulerødder, løg, majsstivelse, rødbeder, spelt, feta,

Jeg bloggede for et stykke tid siden om braiseret lammenakke, og nu har jeg haft fat i samme udskæring igen – denne gang blev det dog til lammenakke i rødvin.

Det er en ret, der er superlet at lave, smager fantastisk og egner sig fortrinligt som restemad. Og så er det en af de hurtige simreretter, da den kun skal simre i ca. 1½ time. Total win!

Lammenakke i rødvin
Ca. 4 personer

800 g lammenakke
Smør til stegning
Et løg, hakket
2-3 lyse beder, skrællede og skåret i tern (pastinakker kan også bruges)
1 spsk frisk salvie, hakket
5 dl rødvin
2 dl vand
½ dl majsstivelse
Salt og peber

Smelt smør i en gryde og brun lammekødet (gerne delt op i to portioner). Tag kødet op og svits løgstykkerne sammen med salvie og beder. Put kødet tilbage i gryden og tilsæt rødvin og vand. Lad det simre under låg i en time og et kvarter. Tag låget af og hæld lidt af væden op i en kop sammen med majsstivelsen. Rør majsstivelsen ud og hæld derefter blandingen tilbage i gryden. Rør godt rundt og lad det simre et kvarter mere uden låg. Smag til med salt og peber.

Servér lammenakken sammen med en god vintersalat – for eksempel denne rødbedesalat. Rødbeder er en dejlig vintergrøntsag. Salaten kræver lidt forberedelse, da rødbederne skal koge i lang tid, men hvis du koger en lidt større portion og derefter opbevarer dem på køl i en plastbeholder, så kan du snildt bruge dem i forskellige salater i løbet af ugen. Det er ikke noget, jeg gør særlig tit, men jeg kan til gengæld godt finde på at koge en større portion spelt, byg eller linser, så jeg kan bruge det i forskellige former for tilbehør, når hverdagsmaden skal gå lidt hurtigt.

Rødbedesalat med spelt
ca. 3 personer

2 kogte rødbeder, mellemstore
4 dl kogt spelt
ca. 75 g feta
olivenolie
salt

Pil skrællen af de kogte rødbeder (hvis det ikke allerede er gjort) og skær bederne i tern. Vend dem i en skål sammen med spelt, smuldret feta og lidt olivenolie. Smag til med salt.  

rødbedesalat, salat, rødbeder, feta, spelt