Lammelarb med friske krydderurter

Lammelarb med friske krydderurter

Lammelarb er en ret fra Sydøstasien, og jeg opdagede retten i et gammelt Spis Bedre-blad, som jeg havde liggende. Jeg kunne ikke stå for, at man skulle servere lammeretten i salatblade, for det syntes jeg var en ret fiks detalje.

Jeg ændrede dog lidt i sammensætningen samt endte med at røre risene i det stegte lammekød, så det var endnu lettere at anrette. Du kan naturligvis servere en grøn salat ved siden af lammeretten i stedet for at bruge salaten som ‘pitabrød’ – det er helt op til dig.

Lammelarb

4 personer

500 g hakket lammekød
1½ tsk chiliflager
lidt olie til stegning
1 agurk, skåret i små tern
1½ dl vand
2 spsk fiskesauce
1 tsk rørsukker
1 dl friskhakket mynte
1 dl friskhakket koriander
2½ dl jasminris
salt
1 iceberg salathoved
lime- eller citronbåde

Start med at koge ris.

Mens de er i gang, hælder du lidt olie i en gryde og svitser chiliflagerne ved mediumvarme et minuts tid, inden du tilsætter kødet. Sørg for, at det er godt brunet, inden du tilsætter vand, fiskesauce og sukker. Lad det simre, indtil det er kogt næsten ind.

Hæld vandet fra de kogte ris og vend dem i lammekødet sammen med mynte, koriander og agurk. Smag til med salt.

Servér din lammelarb sammen med hele salatblade og citron- eller limebåde. Så skal man blot øse noget lammelarb over i et salatblad og spise det som et slags grøntsags-pitabrød.

Note: Frisk og lækker ret – og jeg er som sagt fan af anretningen. Det er en ret mild servering, så du kan godt skrue op for chilimængden, hvis du gerne vil have lidt mere smag, ligesom du også kan skrue lidt op for mynte og koriander.

lammelarb, lam, lammekød, ris, agurk, mynte, koriander, olivenolie, salat, asiatisk, chili,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *