Lammeracks på grill

Lammeracks på grill

Tidligere på ugen fik vi disse lammeracks på grill, da vi havde gæster. Jeg kan godt lide lammekød, og det er heldigvis en type kød, jeg ind imellem finder på tilbud, når supermarkederne får indkøbt mere, end kunderne efterspørger.

Jeg tjekkede tilberedningstiden hos Madet Mere, der også har skrevet om lammeracks på et tidspunkt. Jeg valgte dog en lidt højere temperatur og tilberedte dem derfor også i lidt kortere tid.

Lammeracks på grill

4 personer

2 lammeracks
1-2 tsk timian
salt og peber

1 mellemstort rødløg
1 aubergine
500 g tomater
olivenolie
salt og timian

Derudover:
kogte ris
tzatziki
grøn salat med ærter og lidt olivenolie

Tag lammekødet ud af køleskabet ½-1 time før, at det skal på grillen. Lav små snit i fedtlaget (ikke helt ind til kødet), og gnid kødet med salt, peber og timian.

Tænd grillen – jeg har brugt en lukket kulgrill, men en lukket gasgrill eller kuglegrill kan også sagtens bruges. Når der ikke længere er flammer, og temperaturen er stabil (gerne 175-200 grader), bruner du kødet på grillen. Mens kødet er på, skærer du aubergine i tern og løget i både. Hæld dem i et ildfast fad og hæld en god sjat olivenolie over. Skær tomaterne i mindre stykker og fordel dem oven på de andre grøntsager. Slut af med at krydre med salt, peber og timian.

Tag kødet af grillen og læg det oven på grøntsagerne. Stil fadet tilbage på grillen og giv det 15-18 minutter ved 180 grader. Tag kødet af grillen og giv grøntsagerne yderligere ti minutter.

Servér dine lammeracks med de bagte grøntsager, tzatziki, kogte ris og eventuelt en grøn salat.

Note: Saftige, møre lammeracks – mmm! Det milde lammekød smelter på tungen (næsten da, mørt er det i hvert fald) og går godt sammen med de grillede sommergrøntsager.

Lammeracks er selvfølgelig ikke den eneste lammeudskæring, du kan tilberede på grill. Tjek for eksempel min opskrift på grillet lammeculotte.2 thoughts on “Lammeracks på grill”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *