Lammekødboller med gulerødder og kartofler

lammekødboller, lammekød, kødboller, løg, gulerødder, kartofler, gurkemeje, bouillon, citron

I min jagt på lækre iranske retter faldt jeg over koufteh ghelgheli – en flot gul-orange ret med lammekødboller, gulerødder og kartofler i en krydret og letsyrlig sauce.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Saveur, men brugt lidt mindre salt og peber og skruede til gengæld op for mængden af kartofler.

Lammekødboller med gulerødder og kartofler
4-5 personer

½ kg hakket lammekød
2 mellemstore løg
½-1 dl hvedemel
1½ spsk salt
3 spsk gurkemeje
3 tsk knust sort peber
½ dl rapsolie
8 dl vand
1 dl friskpresset citronsaft
4 mellemstore gulerødder, skrællede og skåret i tern
4 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern

Pil og riv det ene løg fint. Rør det sammen med lammekød, mel, 1 spsk salt, 1 spsk gurkemeje og 1½ tsk peber. Form farsen til lammekødboller, der er på størrelse med små valnødder.

Pil og hak det andet løg fint. Hæld olie i en bred sautérpande og varm det op til mediumvarme. Tilsæt løget sammen med resten af saltet og svits det ved lav varme, indtil løgene er bløde og tæt på at tage farve. Tilsæt gurkemeje, rør rundt og tilsæt så vandet, citronsaften og resten af peberet. Varm det op, indtil det når kogepunktet, og læg så kødbollerne i den varme sauce. Lad det simre i fem minutter, inden du tilsætter gulerødder og kartofler. Lad det simre i ca. 25 minutter, så saucen koger ind, og læg så låg på. Lad det simre videre i ca. 25 minutter og tjek så, om grøntsagerne er møre.

Servér dine lammekødboller med kogte ris eller linser.

Note: Smagfulde lammekødboller i en lækker krydret og letsyrlig sauce. En virkelig fin sommer- og efterårsret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *