Kyllling bulgogi – koreansk BBQ

Kyllling bulgogi – koreansk BBQ

Kylling bulgogi er blot én af mange bulgogi-varianter. Da jeg afslørede, at jeg havde valgt koreansk mad som benspænd i denne måned, foreslog en af bloggens læsere, at jeg skulle lave bulgogi. Jeg troede egentlig, at det primært bliver lavet på oksekød, men du kan sagtens lave bulgogi med udgangspunkt i kylling, svinekød, fisk eller skaldyr.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra My Korean Kitchen men valgte at bruge en hel kylling, som jeg skar i flere stykker, ligesom jeg justerede lidt på blandingsforholdene i marinaden. Mange bulgogi-opskrifter er baseret på kød, der er skåret i tynde stykker, men du kan også bruge større stykker. Så skal de blot marinere i længere tid.

Kylling bulgogi

4-6 personer

1 hel kylling, delt i 5-6 stykker

Marinade:
½ dl soyasauce
3 spsk mørk farin
1 spsk gochujang
1 spsk mirin
3 fed hvidløg, pressede
1 spsk frisk ingefær, skrællet og finthakket
1 spsk sesamolie
1 spsk sesamfrø
½ tsk salt
½ tsk knust peber

Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Put kyllingestykkerne i en stor frostpose og hæld marinaden i. Sørg for at fordele den godt, så alle kyllingestykker er dækket. Læg frostposen i køleskabet i minimum et par timer.

Tag frostposen ud af køleskabet. Tænd grillen og varm den op (har du temperaturmåler på, så gå efter 200 grader). Læg derefter kyllingestykkerne på ved indirekte varme og grill dem, til de er gennemstegte (45-60 minutter).

Tag kødet af grillen. Servér din kylling bulgogi med fintsnittet spidskål samt ssamjang.

Note: Kylling bulgogi er en skøn grillret. Marinaden var ikke nær så stærk som forventet, men det var ssamjang til gengæld! Du kan som sagt godt lave denne ret uden en grill. Så skal kødet blot skæres i tynde, mundrette stykker, marinere ½-1 time, inden de steges på en pande.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *