Oktober: Koreansk mad
Månedens benspænd er noget, jeg har meget lidt erfaring med – nemlig koreansk mad. Jeg har prøvet at lave kimchi samt en koreansk svinekødsret, men det er også sådan cirka det!
Men hvad kendetegner så koreansk mad? Ifølge Wikipedia er det et køkken, der er baseret på ris, grøntsager samt fisk og skaldyr – og til dels også kød. Derudover bruges der ofte sesamolie, fermenteret bønnepasta, soyasauce, hvidløg, ingefær og fermenteret rød chilipasta.
Hvis du har forslag til koreanske retter, jeg bør prøve i denne måned, så er du som altid velkommen til at smide en besked under dette indlæg.
Puha… de første dage gik vi sultne hjem pga alt for stærk mad for os. Vi fandt dog et genkalt sted med bl..a koreansk pandekage. Kastajner og stegt fisk spiste vi også
Ja, det kan godt være ret krydret. Jeg håber dog at finde et tåleligt niveau 🙂
Du skal helt klart lave Bulgogi som hører sammen med Kimchi
Det lyder som en spændende ret – men jeg har lovet mig selv ikke at bruge oksekød i madlavningen det næste års tid, så den ret må jeg desværre vente med :-/
https://piskeriset.dk/har-du-aendret-indkoebsvaner/
Du kan også lave det med svinekød 😉
Ah! Det er jo perfekt – tak 🙂
Jeg kan anbefale dig at prøve at lave bingsu , som er en koreansk isdessert. Det er en let og frisk dessert, som ikke er svært at lave. Jeg ved godt, at vi skriver oktober, men man kan jo håbe på en indian summer.
Ah, den har jeg set før! Vidste ikke, at den var koreansk. Tak for ideen 🙂
Uhhh, det lyder rigtig godt med et koreansk benspænd! Her er et par forslag: bibimbap, bulgogi, korean fried chicken, koreanske dumplings, pajeon/andre versioner af koreanske pandekager.
Mange tak for forslag – glæder mig til at kigge nærmere på dem 🙂