Jordbærtærte

Jordbærtærte

Hvis du kan undgå at spise jordbærrene med det samme, du har plukket eller købt dem, så gem en bakke til at bage denne jordbærtærte!

Danske jordbær er helt fantastiske, så dem spiser jeg en del af for tiden – bare som de er. Men nu havde jeg et par kolleger på besøg, og dem ville jeg gerne forkæle med en jordbærtærte. Den mest udbredte version af jordbærtærte er med mørdejsbund, marcipanfyld, mørk chokolade samt en kagecreme vendt med flødeskum (og så naturligvis jordbær på toppen – ind imellem også med et tyndt lag ribsgelé over). Jeg har dog lavet en lidt mere simpel version, hvor kagecremen er udskiftet med flødeskum pisket med flormelis og vanilje.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Alletiders Kogebog og justerede en række ingredienser undervejs.

Jordbærtærte

5-6 personer

Mørdej:
3 dl hvedemel
½ dl rørsukker
80 g koldt smør
1 æg

Fyld:
100 g marcipan
1 dl rørsukker
100 g blødt smør
100 g mørk chokolade, hakket

Vaniljeflødeskum:
1½-2 dl fløde
½ dl flormelis
lidt vanilje

Derudover:
ca. 400 g danske jordbær
glimmerflager

Rør mel og sukker sammen og gnid smørret ud i det. Rør ægget i og saml dejen. Rul den ud på et meldrysset bord og beklæd et ca. 24 cm smørsmurt springform (gerne et, hvor man kan tage bunden ud) med dejen. Du har muligvis lidt dej tilovers – brug den til at bage en minitærte. Stil springformen i køleskabet en times tid.

Pisk marcipan, rørsukker og blødt smør sammen. Tag springformen ud af køleskabet og fordel fyldet ud over bunden. Bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag formen ud af ovnen og lad den køle lidt af, inden du drysser mørk chokolade ud over fyldet. Lad det stå et øjeblik, indtil chokoladen smelter, og smør den så ud i et jævnt lag. Lad bunden afkøle helt.

Pisk fløden til skum og tilsæt så flormelis og vanilje. Pisk det grundigt igennem og spred dernæst flødeskummet ud over kagebunden. Top den med halverede jordbær og gerne et drys glimmer.

Servér jordbærkagen for de glade gæster (eller dig selv, man kan godt trænge til selvforkælelse).

Note:

Har du lyst til at eksperimentere med flere jordbærdesserter, så tjek også opskrifterne på jordbærkage, jordbærmoussekage samt jordbær-cheesecake.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.