Granatæble cookies

granatæble cookies, æg, smør, hvedemel, bagepulver, rørsukker, vanilje, lakridspulver,

Januar er måned, hvor mange skruer ned for sukkerindtaget oven på julens festligheder, men jeg syntes nu alligevel, at der skulle granatæble cookies på bordet, da vi havde gæster i weekenden. Vi kan jo også lade som om, at kagerne er lidt sunde, nu hvor der er frisk frugt i dem…

Inspirationen til disse granatæble cookies fik fra CookieCrumble, men jeg justerede lidt på nogle af målene samt tilføjede lakridspulver (du kan sagtens bruge lidt mere, end jeg gjorde, for lakridssmagen var meget diskret) samt lidt vand.

Granatæble cookies
Ca. 16 stk.

2 æg
70 g blødt smør
100 g rørsukker
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk lakridspulver
½ tsk salt
2 spsk vand
150 g hvedemel
100 g granatæblekerner


Pisk æg, smør, sukker, salt, vanilje, lakridspulver og vand sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter hvedemel og bagepulver og pisk det grundigt sammen. Vend derefter forsigtigt granatæblekernerne i dejen. Fordel dejen i klatter med to spiseskeer – hver klat skal være på størrelse med en lille spiseske – på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 10-14 minutter, indtil de er sprøde og gyldne i kanten.

Lad dine granatæble cookies køle af, inden du spiser dem – gerne samme dag, så kanten stadig er sprød, og ellers i løbet af et par dage, da de ikke kan holde sig så længe på grund af de friske kerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *