Gingersnaps

Gingersnaps

Jeg har bagt gingersnaps i anledning af månedens værtindegave-benspænd. Jeg tror, at sådan en pose med julesmåkager vil vække lykke hos mange, og så er gingersnaps ikke en småkage, man støder på så tit herhjemme.

Man kommer let til at tænke på gingerbread men på grund af ingefæren, men gingersnaps er mere sprøde og luftige, og så kræver de ikke en kageudstikker. De skulle efter sigende stamme fra det tyske middelalderkøkken og rejste senere til USA, hvor de dukkede op i starten af 1800-tallet.

Jeg skelede til en opskrift fra Ahead of Thyme men skruede ekstra op for krydderierne, for jeg elsker at der er masser af smag i mad.

Gingersnaps

35-40 stk.

3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
½ tsk muskatnød
½ tsk salt
200 g blødt smør
2 dl rørsukker
½ dl mørk sirup
1 æg

Derudover:
½-1 dl rørsukker

Rør hvedemelet sammen med krydderier og bagepulver i en skål. Tag en anden skål og pisk det bløde smør med sukkeret, inden det bliver let og cremet. Pisk dernæst æg og sirup i, inden du rører melblandingen i. Lad dejen hvile et par minutter, inden du ruller dem til kugler (du skal bruge en teskefuld dej til hver). Rul kuglerne i sukker og sæt dem med god afstand på en bageplade. Jeg ville være på den sikre side, så jeg satte kun 9, men du kan muligvis godt få plads til 12, uden at de flyder sammen.

Bag dine gingersnaps ved 175 grader i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og har en mørkebrun kant.

Lad dem køle helt af, inden du spiser dem – eller putter dem i en lufttæt kagedåse. De kan sagtens holde sig en uges tid, hvis du da kan holde fingrene fra dem …

Note: Selvom jeg skruede op for krydderierne, så har denne udgave af gingersnaps stadig en rimelig mild smag. Man kan godt fornemme ingefæren, og der er faktisk også et lille touch af muskatnød.

gingersnaps, julesmåkage,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *