Drink med chili

Drink med chili

Det er torsdag, og du trænger til en drink, der varmer – måske endda en drink med chili? Jeg synes selvfølgelig, at mit chili-tolerance-benspænd er en glimrende undskyldning for at lave en spicy drink, så det lavede jeg sidste weekend. Faktisk lavede jeg to udgaver for at teste, hvor stærk den skulle være, men det er jo – pun intended – virkelig en smagssag. Folks chili-tolerance er meget forskellig.

Jeg tænkte dog, at hvis jeg kombinerede en sød frugtjuice med den stærke chili, så ville jeg få et spændende resultat. Chili kan nemlig lige tage toppen af den søde smag, mens frugten kan give en mere rund og behagelig smag.

Jeg havde oprindeligt forestillet mig, at jeg ville bruge frossen mangofrugt til min drink med chili, for det troede jeg, at vi stadig havde i fryseren. Her må jeg i øvrigt nævne, at det er vigtigt, at det er frugt, man selv har frosset ned, for den frosne mangofrugt fra supermarkeder smager ikke af noget. Men vi havde i stedet frossen ananas, og det var nærmest endnu bedre, for det kunne give et letsyrligt touch til drinken.

Det blev som sagt til to versioner, og da de er gode på hver deres måde, så får du begge her.

Drink med chili og gin

2 cl dry gin
2 cl lys rom
1 håndfuld isterninger
50 g frosne ananastern
1½ dl mangojuice
½-1 tsk mellemstærk chilisauce
evt. en frisk kvist mynte

Hæld gin, lys rom, chilisauce, ananastern samt mangojuice i en blender. Blend det, indtil det får en ensartet konsistens. Smag til med chilisauce og hæld din drink med chili i et lavt cocktailglas. Put gerne et par isterninger i og pynt med myntekvist.

Note: Nu er smagen selvfølgelig meget afhængig af hvilken chilisauce, du bruger, og hvor stærk du kan lide/tåle drinken. Denne drink har en (forholdsvis) mild, sødmefuld smag med et frisk pift fra ananassen. Hold gerne lidt igen med chilisaucen, når du mixer drinken – du kan altid tilføje mere til sidst, hvis du vil have en kraftigere smag.

Drink med chipotle og røget whisky

2 cl røget whisky
2 cl mørk rom
50 g frosne ananastern
1½ dl mangojuice
½-1 tsk mellemstærk chipotlesauce
evt. en frisk kvist mynte

Hæld whisky, mørk rom, chipotlesauce, ananastern samt mangojuice i en blender. Blend det, indtil det får en ensartet konsistens. Smag til med chipotlesauce og hæld drinken i et lavt cocktailglas. Put et par isterninger i og pynt med myntekvist.

Note: Jeg kan godt lide den let røgede smag sammen med den søde frugtsmag. Jeg tror, at denne drink vil være fremragende sammen med grillmad, så det vil jeg prøve til sommer. Eller måske en lun forårsdag, hvor vi kan grille i solskinnet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *