Brombærsuppe
Jeg slutter suppe-benspændet af med en lidt overset form for dessert – nemlig en dessertsuppe, som i dette tilfælde var en brombærsuppe. En sødmefuld suppe med masser af brombærsmag. Hvor meget sukker, du skal bruge i denne brombærsuppe, afhænger selvfølgelig af hvor søde bærrene er i sig selv samt hvor sød en smag du har.
Jeg serverede vaniljeis til suppen, men jeg tror, at jeg en anden gang vil servere græsk yoghurt, for suppen er sød nok i sig selv til min smag.
Brombærsuppe
3-4 personer
300 g brombær
1 dl vand
75-100 g rørsukker
½ tsk vaniljepulver
Hæld brombær, vanilje, vand og rørsukker i en gryde. Varm bærrene langsomt op og lad dem derefter småkoge i 5 minutter. Rør godt i gryden. Lad suppen køle lidt af, inden du blender den og derefter stiller den i køleskabet, til den er helt afkølet.
Note: En brombærsuppe med masser af smag og derfor også en dessertsuppe, som skal serveres i små portioner.