Blomme-bradepande

Blomme-bradepande

I sidste uge tog jeg denne blomme-bradepande med til mine kolleger, for ja – vi har stadig en hel del blommer på lager! Det er en kage, der er inspireret af en hindbær-bradepande fra kagebogen ‘Byens bedste kager’, men hvor jeg udskiftede hindbær med blommer samt justerede op og ned på en række mål. Resultatet blev en dejlig blomme-bradepande, der hverken var for sød eller for syrlig.

Blomme-bradepande

ca. 20 personer

800 g udstenede blommer – jeg brugte milde Victoria-blommer
250 g rørsukker
150 g blødt smør
9 mediumstore æg
300 g hvedemel
4 tsk bagepulver
3 tsk vaniljepulver
2 dl yoghurt naturel
ca. 1 dl flormelis

Skær blommerne i mundrette stykker. Pisk sukker og smør til en cremet masse. Pisk æggene i et ad gangen og pisk derefter vanilje og bagepulver i, inden du pisker først yoghurt og dernæst hvedemel i. Smør en bradepande på 25 x 35 cm med blødt smør og fordel derefter dejen i bradepanden. Læg blommestykkerne ovenpå og tryk dem let ned i dejen. Bag din blomme-bradepande ved 180 grader i ca. 40 minutter. Brug en tynd pind til at stikke i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt. Hvis der ikke hænger dej ved, når du trækker pinden ud, er kagen færdig.

Lad din blomme-bradepande køle helt af, inden du hælder flormelis i en lille si og fordeler det ud over kagen.

Note: En dejlig blommekage, der har en tilpas mængde blommer, så kagen bliver blød og fugtig uden at være meget svampet. Der blev serveret creme fraiche til, da jeg ikke vidste, om kagen ville være meget sød, men det behøver man ikke. Denne blomme-bradepande har en fin sødme uden at det bliver overdøvende.



2 thoughts on “Blomme-bradepande”

  • Er ved at bage blommekagen. Hvornår kom du blommerne på?
    Jeg hældte dejen i bradepanden og fordelte blommerne ovenpå, den har nu bagt 15 min og alle blommerne er sunket til bunds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *