Squashpandekager – LCHF-venlige

Squashpandekager – LCHF-venlige

Første madpakke i månedens madpakke-benspænd er vegetarisk og LCHF-venlig. Jeg tog nemlig udgangspunkt i min opskrift på hytteost-pandekager og lavede en stabel squashpandekager.

Squashpandekager

8 store

300 g hytteost – jeg brugte en 1,5% version
4 æg
½ lille squash, revet
1 spsk frisk timian
50 g hasselnødder
2 spsk fiberHUSK
lidt salt

smør til stegning

Rør hytteost, æg og squash sammen. Kværn hasselnødderne til nøddemel i en minihakker eller lignende. Rør nøddemelet, fiberHUSK og lidt salt i hytteostmassen og lad derefter dejen hvile i 5-10 minutter, så fiberHUSK kan suge væde til sig.

Smelt smør på en stor pande og hæld tre store klatter dej på panden – sørg for, at de ikke er for tæt på hinanden, da de flyder lidt ud. Steg dine squashpandekager som almindelige pandekager. Vær lidt forsigtig, når du vender dem, da squashpandekager er lidt skrøbelige under stegningen.

Disse squashpandekager kan for eksempel kombineres med en salat og/eller et stykke kød, men du kan også bruge dem til sandwiches. Vil du lave en vegetar-udgave, kan du for eksempel bruge rødbedebøffer som fyld.

Jeg smurte en af mine squashpandekager med sennep, dækkede den med salat og lagde derefter en tyk skive rullesteg fra dagen før oven på salaten, inden jeg dækkede det med endnu en pandekage. Haps!

Kan den spises med én hånd? – Ja, hvis du er lidt fingernem
Skal den opbevares på køl? – Ja
Kan den laves dagen før? – Ja

squashpandekager, pandekager, vegetar, frokost, hytteost, æg, squash, fiberHUSK, timian, hasselnødder


8 thoughts on “Squashpandekager – LCHF-venlige”

  • Det lyder superlækkert! Med sådan en madpakke behøver man ikke have dårlig samvittighed – her får man brændstof og alt, hvad kropen har brug for 🙂

  • De lyder godt nok gode – har selv lavet nogle lignende 🙂 Wraps er altid godt på madpakken, især når man køber de der ruller med madpapir, og pakker ind i og så lige et køkkenelastik – så er det ligesom at få en med fra sandwichbaren B-)

    – Anne

    • Jeps, det er en fin måde at variere madpakken – og skære ned på brødforbruget, hvis man er interesseret i det 🙂

    • Opskriften er skam LCHF-venlig. Der er hverken mel, sukker eller lignende hurtige kulhydrater i.

      Pandekagerne kunne dog godt være ‘federe’, men det er ret sjældent, jeg støder på hytteost, der har en højere fedtprocent end den nævnte, så det er den, jeg bliver nødt til at bruge.

      • Ikke for at ordkløve….men din opskrift er low carb, ikke high fat – fedtet skal udgøre 65-70% af måltidet :-).

        • Og det er derfor, at opskriften er angivet som LCHF-venlig men ikke som LCHF-opskrift – så kan folk selv erstatte hytteosten med en federe version, hvis de kan skaffe det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *