sandwichJer, der følger mig på Facebook, ved allerede hvad månedens benspænd er. For et par uger siden lavede jeg nemlig en hurtig afstemning på bloggens Facebookside angående maj måneds benspænd, og her var der en klar vinder – bloggens læsere vil gerne have et madpakke-benspænd!

Se, det er faktisk lidt af en udfordring for mig, for både gemalen og jeg arbejder steder, hvor der er hhv. kantineordning og indkøbsordning, så ingen af os plejer at spise madpakker. Men heldigvis er der også brug for madpakker til udflugter, ligesom madpakkemad også fint kan spises om aftenen, så jeg skal nok sørge for, at maden, jeg blogger om i denne måned, også bliver spist 😉

Men hvad er madpakke-mad så? Tja, det kommer an på omstændighederne. Arbejder eller studerer du et sted, hvor du har adgang til både køleskab og mikrobølgeovn, så kan du i princippet blot medbringe rester fra aftensmaden. Har du ikke mulighed for at opvarme maden – og er der heller ikke adgang til et køleskab – så er du værre stillet. Så skal madpakken helst bestå af mad, der kan tåle at blive opbevaret ved stuetemperatur i 3-5 timer.

Jeg vil forsøge at lave en række forskellige ting, som tager hensyn til de ovenstående udfordringer. Samtidig skal det være varieret mad, mad der er relativ hurtig at lave og mad der kan laves aftenen før. Der kommer sandsynligvis også et par madpakker, som ikke indeholder gluten, for madpakker indeholder ofte brød, og det koncept vil jeg gerne udfordre.

Jeg tilhører i øvrigt fåtallet, som ikke har noget imod at smøre madpakker. Faktisk startede jeg på det i en ret ung alder (jeg tror, det var omkring 4. eller 5. klasse, at jeg gik over til at smøre mine egne madpakker), men da jeg ved, at mange hader det, vil jeg også lave en sandwichguide i løbet af måneden.

Rigtig meget af den mad, jeg blogger om til daglig, kan bruges til madpakker, men prøv allerede nu at tjekke mit smørrebrøds-benspænd eller pandekage-benspænd for  inspiration til dine kommende madpakker.

Smører du madpakker til daglig? Hvad synes du er den største udfordring i den forbindelse? Og har du adgang til køleskab og/eller mikrobølgeovn på dit arbejde/studie?