Kartoffel-frikadeller og hytteost-tzatziki

Kartoffel-frikadeller og hytteost-tzatziki

Jeg har lyst til vegetarmad for tiden, så for nylig lavede jeg disse kartoffel-frikadeller og hytteost-tzatziki til aftensmad. Eftersom der både var salat og tomater i grøntsagskassen fra Aarstiderne, fik jeg også mulighed for at lave årets første sommersalat, og jeg indså hvor meget jeg har savnet dem det sidste halve år! (jeg forsøger så vidt muligt at undgå at købe sommergrøntsager i vinterhalvåret, så det er ret begrænset, hvad jeg har fået af tomater og salat de sidste mange måneder).

Disse kartoffel-frikadeller blev serveret som aftensmad, men den vil også fungere fint til månedens madpakke-benspænd – dog primært hvis du har adgang til køleskab, hvor tzatzikien bør ikke opbevares ved stuetemperatur i flere timer.

Kartoffel-frikadeller

2 personer

300 g kartofler – gerne store og melede
½ dl frisk timian
1 æg
salt og peber

smør til stegning

Skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Du skal ikke skrælle dem først – blot skrubbe dem grundigt. Put kartoffelstykkerne i en gryde med vand og kog dem møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel. Rør kartoffelmosen sammen med timian og æg og smag derefter til med salt og peber. Smelt smør på en pande og steg kartoffel-frikadellerne i det.

Hytteost-tzatziki

2 personer

150 g hytteost
½ agurk, mediumstørrelse
2 fed hvidløg, pressede
salt

Skær agurken i små tern og hæld dem i en skål. Vend hytteost og hvidløg i blandingen og lad det trække i 15-30 minutter. Smag til med salt.

Vegetardellerne og hytteost-tzatzikien blev kombineret med denne simple sommersalat – snittet romainesalat blandet med tomatbåde og rødløg, inden det blev vendt med lidt olivenolie og balsamicoeddike.2 thoughts on “Kartoffel-frikadeller og hytteost-tzatziki”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *