Hytteost-pandekager – LCHF-style

hytteostpandekager, hytteost, pandekager, vegetar, lchf, æg, fiberhusk, usaltede peanutsDA jeg havde LCHF-benspænd i juni, nåede jeg desværre ikke at lave hytteostpandekager – noget der tilsyneladende er ret populært i LCHF-kredse. Jeg så en morgenmadsversion hos Hejdis Low Carb Verden, som jeg fik lyst til at lave en frokostversion af – dvs. væk med kanel, sukrin og lignende sager, der er med til at give en sød smag. I stedet fandt jeg usaltede peanuts frem og kværnede dem til nøddemel, så de kunne være med til at give noget struktur og fylde til pandekagerne.

Hytteost-pandekager
10-12 stk.

450 g hytteost – jeg brugte en 1,5% version
6 æg
1 dl usaltede peanuts
2 spsk fiberHUSK
lidt salt

smør

Blend hytteost og æg til en ensartet masse. Kværn peanuts til nøddemel i en minihakker eller lignende. Rør nøddemelet, fiberHUSK og lidt salt i hytteostmassen og lad derefter dejen hvile i 5-10 minutter, så fiberHUSK kan suge væde til sig.

Smelt smør på en stor pande og hæld fire klatter dej på panden – sørg for, at de ikke er for tæt på hinanden, da de flyder lidt ud. Steg dem som almindelige pandekager og spis dem varme.

Jeg serverede mine sammen med tomater, stegt bacon og friske basilikumblade.

Note: En af de største positive overraskelser, jeg har haft ifm. LCHF-mad. Hytteostpandekager fungerer 110%! De er SÅ gode! Saftige, bløde og velsmagende. Jeg gemte et par stykker til næste dag og prøvede at spise dem kolde med marmelade på (jaja, det er ikke LCHF) – og pandekagerne fungerer også glimrende som morgenmadspandekager. Du behøver ikke at være på LCHF for at elske disse pandekager.

12 tanker om "Hytteost-pandekager – LCHF-style"

      • Når jeg bruger FiberHusk (i den mængde) bliver min pandekagedej gele/gummi-agtig. Hvordan bliver din dej? jeg kan max bruge 1 tsk. Fibe Husk, ellers er hele portionen ødelagt, umulig at stege, og pandekagerne er gummi-pandekager.

        • Det lyder mærkeligt, det har jeg ikke prøvet. Min dej er rimelig lind og slet ikke gummi-agtig. Har du husket at blende hytteosten og æggene til en cremet og ensartet masse, inden du putter resten i?

    • Selv tak – håber I kan lide det. Havde jeg hytteost i huset lige nu, havde jeg sandsynligvis lavet en portion mere 😀

  1. Pingback: Ricottapandekager med citronsirup | Piskeriset på eventyr

  2. Pingback: Squashpandekager - LCHF-venlige - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *