tomatmarmelade, marmelade, tomater, cocktailtomater, cherrytomater, syltningLige nu forsyner vores tomatplanter os med lækre tomater, der er sprængfyldt med sommersmag, og mange af dem spiser vi direkte fra planterne. Jeg lagde dog nogle fra den anden dag, da jeg ville eksperimentere med at lave en tomatmarmelade.

En tomatmarmelade kan bruges som almindelig marmelade, men jeg har primært lavet den for at bruge den som tilbehør til oste-serveringer. Jeg bruger mindre sukker i denne marmelade end til bær-marmelader, da jeg ikke ville risikere, at marmeladen blev hvinende sød. Solmodne tomater er nemlig ret søde i sig selv. Det lavere sukkerindhold i marmeladen betyder dog også, at holdbarheden er kortere end almindelige bærmarmelader, hvor du ofte bruger mere sukker.

Tomatmarmelade

400 g cherry- eller cocktailtomater
150 g lys rørsukker
en lille smule salt

Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Put tomaterne i en kasserolle sammen med sukker og lad det simre ved svag varme, indtil sukkeret er opløst, og tomaterne er kogt møre. Marmeladen må gerne koge godt ind, så den bliver meget kompakt. Smag til med salt, inden du tager kasserollen af komfuret. Hæld tomatmarmeladen på små, skoldede glas.

tomatmarmelade, marmelade, tomater, cocktailtomater, cherrytomater, syltning