Tomatmarmelade

Tomatmarmelade

Lige nu forsyner vores tomatplanter os med lækre tomater, der er sprængfyldt med sommersmag, og mange af dem spiser vi direkte fra planterne. Jeg lagde dog nogle fra den anden dag, da jeg ville eksperimentere med at lave en tomatmarmelade.

En tomatmarmelade kan bruges som almindelig marmelade, men jeg har primært lavet den for at bruge den som tilbehør til oste-serveringer. Jeg bruger mindre sukker i denne marmelade end til bær-marmelader, da jeg ikke ville risikere, at marmeladen blev hvinende sød. Solmodne tomater er nemlig ret søde i sig selv. Det lavere sukkerindhold i marmeladen betyder dog også, at holdbarheden er kortere end almindelige bærmarmelader, hvor du ofte bruger mere sukker.

Tomatmarmelade

400 g cherry- eller cocktailtomater
150 g lys rørsukker
en lille smule salt

Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Put tomaterne i en kasserolle sammen med sukker og lad det simre ved svag varme, indtil sukkeret er opløst, og tomaterne er kogt møre. Marmeladen må gerne koge godt ind, så den bliver meget kompakt. Smag til med salt, inden du tager kasserollen af komfuret. Hæld tomatmarmeladen på små, skoldede glas.

Apropos tomater – tjek også min opskrift på semi-tørrede tomater.

tomatmarmelade, marmelade, tomater, cocktailtomater, cherrytomater, syltning


9 thoughts on “Tomatmarmelade”

  • Oij, det lyder lækkert! Her er det jo herren i huset, der laver sådan noget, og nu vil jeg fortælle ham om din opskrift 🙂

  • Mmm, det ser skønt ud. I efteråret smed jeg et par tomater i et glas romlage, som jeg havde i overskud. Dem havde jeg da glemt alt om, indtil jeg læste dit indlæg, og nu må jeg da hellere få undersøgt om resultatet blev som ønsket.

  • Den ser lækker ud, lavet over min favorit læst.. Simplicity.
    Mon ikke jeg skal prøve den af i år, nu er jeg nemlig ikke længere den eneste ostespiser her i huset – manden er blevet omvendt 🙂

    • Tillykke med omvendelsen! Det har både sine fordele og ulemper – det er altid hyggeligt at have en at dele sine osteoplevelser med, og det legitimerer større indkøb af ost – men pludselig står man også og skal DELE sine oste med nogen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *