Sweet potatoes med gorgonzolasauce
I sidste uge havde gemalen fødselsdag, og her serverede jeg disse sweet potatoes med gorgonzolasauce som en del af aftensmaden. Han havde nemlig ønsket sig lidt forskellige amerikanske ‘snaskeretter’, og så besluttede jeg, at dette skulle være en af dem.
Inspirationen fik jeg fra Taste of Home, hvor kartoflerne dog først bages i mikroovnen og derefter grilles. Jeg skulle alligevel tilberede noget andet i den almindelige ovn, så jeg kunne lige så godt også bage denne ret samtidig.
Sweet potatoes med gorgonzolasauce
4 personer
500 g sweet potatoes
lidt olie
salt
Gorgonzolasauce:
1 dl blød gorgonzola
½ dl mayonnaise
1 spsk citronsaft
evt. lidt salt
evt. lidt vand
Skrub kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade og smør dem med lidt olie, inden du drysser dem med salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, indtil de er møre.
Blend eller mos gorgonzola til en ensartet masse. Rør mayonnaise og citronsaft i. Smag til med salt og rør evt. lidt vand i for at gøre den mere lind.
Læg dine sweet potatoes på et fad og overhæld dem med saucen. Servér med det samme.
Note: Altså… denne ret er pænt uartig – grænsende til dessert! Ikke fordi den smager som dessert, men den smager ret syndigt med de søde kartofler og den cremede og fede ostesauce. Det vil nok være en god idé at servere dette tilbehør sammen med en sprød kålsalat til.
Hvis du har mod på flere syndige opskrifter med sweet potatoes, så prøv også skillet potatoes.
Det lyder vel nok lækkert! Jeg har ikke før set sammensætningen søde kartofler og gorgonzolasauce, men det skal helt sikkert prøves her 🙂
Det havde jeg heller ikke, men uha hvor smagte det godt 😀
Øj!!! Vil gerne bestille det samme til min, tak.
Jeg må arbejde på print-3D-og-smag-konceptet 😀