Spidskommen-småkager
Så er det tid til månedens sidste benspændsret, og det er disse spidskommen-småkager! Ja, jeg tænkte hellere, at jeg også måtte forsøge at snige spidskommen ind i det søde køkken, men det er faktisk en tilsnigelse. Disse småkager er nemlig ikke specielt søde (du kan selvfølgelig tilsætte lidt sukker).
Disse spidskommen-småkager er inspireret af en opskrift på jeera bisquits fra det indiske køkken, og jeg så konceptet hos Aromatic Essence. I den originale opskrift bruger man spidskommenfrø, men da jeg jo havde en masse stødt spidskommen, jeg skulle bruge, så lavede jeg en fortolkning på dette.
Spidskommen-småkager
ca. 12 stk.
1½ dl hvedemel (hvoraf en halv dl evt. er fuldkornshvedemel)
60 g blødt smør
lidt salt
½ spsk stødt spidskommen
Ælt ingredienserne sammen til en ensartet dej og form den til en tyk kort pølse. Læg den i køleskabet i 30-40 minutter.
Sæt ovnen på 180 grader og skær dejen i skiver på et par mm hver. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i ca. et kvarter. Lad dem køle helt af.
Disse spidskommen-småkager er til dig, der er til sprøde og ikke specielt søde småkager. Jeg tror, de kunne være sjove at bruge som appetizers med lidt paté på – eller måske lidt flødeost med lidt topping på.