Solsikkeboller

Solsikkeboller

Disse solsikkeboller lå blandt flere andre opskrifter i et af mine gamle indlæg, som jeg valgte at slette i forbindelse med den store oprydning, jeg er i gang med. Men jeg ville gerne beholde opskriften på bollerne, så det var en glimrende anledning til at bage dem på ny og tage et par fotos.

Der er godt med kerner i bollerne, så de mætter en del. Og så er de lette at bage en hverdagsmorgen, da dejen røres sammen aftenen inden. De kan både serveres som morgenmad, frokost eller puttes i skovturskurven.

Solsikkeboller

ca. 8 stk.

4 dl vand
5-10 gram gær
½ tsk salt
1 tsk rørsukker
5½-6 dl hvedemel
2½-3 dl solsikkekerner

Rør gæren ud i det lunkne vand, og når den er helt opløst, tilsættes salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen, indtil konsistensen minder om meget tyk risengrød. Rør solsikkekernerne i. Dæk skålen godt til og lad dejen hæve i køleskabet mindst otte timer (dejen kan stå i køleskab i flere dage).

Sæt ovnen på 220 grader. Så snart ovnen er varm, sættes dejen på en bageplade i store grydeskefulde, trykkes med let hånd og drysses med solsikkekerner. Bages midt i ovnen i ca 15 minutter, inden de afkøler på en rist.

Note: Saftige og velsmagende solsikkeboller. Vil du have flere smagsnuancer i bollerne, kan du evt. udskifte lidt af melet med grahamsmel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.