Sardinsalat

Denne sardinsalat opstod, da jeg skulle bruge resten af sardindåsen fra mit sardinmad-eksperiment. Jeg mente, at den kunne indgå i en pålægssalat, og så var det bare at lure lidt på, hvad den skulle kombineres med. Jeg havde tilfældigvis kogt æg dagen før, så det var ret oplagt at bruge.
Jeg overvejede også at bruge lidt krydderier (for eksempel karry), men jeg ville gerne have en så enkel ret som muligt. Havde det været sommer nu, så havde jeg dog helt sikkert brugt lidt frisk dild som pynt.
Sardinsalat
1 sardin fra dåse
1 hårdkogt æg
½ spsk creme fraiche
½ spsk mayonnaise
lidt citronsaft
evt. lidt peber
Mos sardinen og ægget grundigt. Rør creme fraiche og mayonnaise i blandingen. Smag til med lidt citronsaft og eventuelt også lidt peber. Sardinen er ret salt, så det er ikke sikkert, at du behøver at bruge salt til tilsmagningen.
Note: En forholdsvis mild sardinsalat, som kan bruges direkte på rugbrødet eller bruges som topping på en æggemad. Du kan såmænd også bruge den som topping på små stykker brød eller kiks, som du vil servere som appetizer.
Jeg tror i øvrigt, at lidt kogt kartoffel vil fungere godt i denne pålægssalat, så hvis du har det på lager, så eksperimentér eventuelt med at tilføje lidt knust kartoffel i stedet for halvdelen af ægget.