Quinoa-knækbrød

Quinoa-knækbrød

Der er bagt quinoa-knækbrød til weekenden! Hjemmebagt knækbrød er så let at lave, og da jeg både havde noget quinoa, jeg gerne ville bruge, samt nogle frø og kerner, der nærmer sig sidste holdbarhedsdato, så er knækbrød noget af det mest oplagte at lave. Jeg brugte sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner, men du kan også sagtens bruge for eksempel mandler eller hasselnødder. Husk, at du ikke behøver at blende frø, kerner og nødder helt fint – knækbrødet må gerne have lidt struktur.

Det blev dog også til nogle quinoapandekager, hvor der røg en rest creme fraiche i dejen. Og så bager jeg sikkert nogle quinoaboller i løbet af weekenden af den sidste rest quinoa.

Quinoa-knækbrød

2 dl kogt quinoa
4 dl blendede frø og kerner (jeg brugte 1 dl sesamfrø, 2 dl solsikkekerner og 1 dl græskarkerner)
1 æg
½ dl hvedemel – gerne groft
ca. 1 dl vand
1-2 tsk salt

Rør quinoa og blendede frø og kerner sammen i en skål. Rør æg, salt og hvedemel i. Tilsæt vand, indtil du får en forholdsvis fast grøddej. Smør/pres dejen ud på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dine quinoa-knækbrød ved 180 grader i 40-45 minutter. Tag pladen ud og skær det letgyldne knækbrød ud i stykker med en lang kniv. Skil dem gerne forsigtigt fra hinanden med kniven og sæt dem tilbage i den slukkede ovn, så de kan bruge eftervarmen til at tørre yderligere. Hold øje med, at de ikke får for meget.

Når dine quinoa-knækbrød er kølet af, kan du opbevare dem i en lufttæt boks.

Note: Virkelig skøn udgave af hjemmebagt knækbrød! Jeg har spist dem til morgenmad, men du kan også bruge dem til ostebord, eftermiddagssnack eller som appetizer sammen med en dip eller creme.

OBS – hvis dine quinoa-knækbrød ikke er sprøde nok efter bagning, kan du altid give dem lidt længere i ovnen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *