Pain bagnat – fransk salatsandwich

Pain bagnat – fransk salatsandwich

Pain bagnat – også stavet pan bagnat – kan med lidt god vilje kaldes en fransk salatsandwich. Det er nemlig en sandwich, der stammer fra Nice, hvor man bruger den kendte nicoise salat som fyld i sandwiches. Og så det er en oplagt ret at prøve i forbindelse med mit Provence-benspænd.

Nicoise salat findes i mange forskellige versioner. En af fortolkningerne indeholder kartofler, og selvom det smager skønt sammen med de andre råvarer, så synes jeg ikke, at det passer til pain bagnat. Der er nemlig allerede rigeligt med kulhydrater på grund af brødet. Men du bruger selvfølgelig den version af salaten, som du foretrækker.

Til pain bagnat skal du bruge:

Nemt ikke?

Det letteste vil selvfølgelig være, hvis du bruger en rest nicoise salat fra dagen før, men du kan også bare gøre som mig og klargøre de enkelte salat-ingredienser, inden de bliver proppet i sandwichen en efter en. Start gerne med at smøre indersiden af sandwichen med dressingen, inden du begynder at putte fyld i.

Spis gerne sandwichen i solskin, hvis muligt 🙂



2 thoughts on “Pain bagnat – fransk salatsandwich”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *