Oyakodon

Oyakodon

Denne oyakodon er et godt eksempel på, hvorfor japansk mad er velegnet til de travle hverdagsaftener. Det japanske køkken indeholder nemlig en del retter, der er hurtige at lave. Personligt er jeg vild med at lave en simpel ramen, men denne kyllingeret skulle dog også testes her i weekenden, da vi havde gæster.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på oyakodon fra Sudachi, men brugte lidt mindre kyllingekød. Jeg syntes, at løgene gav rigelig med sødme, så jeg har også undladt sukker i denne version. Det kan du dog smage til med, hvis du gerne vil have lidt mere sødme i saucen.

Oyakodon

4 personer

300 g kyllingekød, skåret i tern
½ tsk salt
2 spsk hvedemel
olie til stegning
3 mellemstore løg, skåret i tynde både
2 dl dashi
1 dl mirin
4-5 spsk soyasauce
6 æg, stuetemperatur
evt. salt og sukker til tilsmagning

Tilbehør:
kogte ris

Pynt:
½-1 plade tørret tang, skåret i tynde strimler
evt. lidt fintsnittede forårsløg

Vend kyllingekødet i salt og hvedemel. Varm en god sjat olie op i en dyb pande og brun kødet, til det er gyldent på begge sider. Tag det af panden. Hæld lidt mere olie på panden og svits løgene kort ved mediumvarme, inden du tilsætter dashi og mirin. Læg låg på panden og lad det simre, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt det stegte kyllingekød og rør soyasauce i. Smag eventuelt til med salt og sukker.

Del æggene i en skål med hvider og en skål med blommer. Pisk begge ting let i hver sin skål. Fordel æggehviderne ud over retten og læg låget tilbage på panden. Lad det simre i nogle minutter, indtil hviderne er gennemkogt. Fordel nu æggeblommerne over, læg låget tilbage på panden og giv det et minut eller to. Efter japansk tradition må æggeblommerne godt være lidt flydende.

Drys tang over din oyakodon og servér den sammen med kogte ris.

Note: Oyakodon er en mild ret. Dashi-smagen kan være lidt speciel, hvis man ikke er vant til det japanske køkken, så du kan eventuelt blot lave retten med hønsebouillon første gang, at du prøver den.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *