Furikake

Furikake

Furikake er en japansk krydderiblanding, som man topper risene med. Sammensætningen kan variere en del fra region til region men består som minimum af sesamfrø, noritang, salt og sukker. Nogle steder tilføjer man katsoubushi, chili eller misopulver, andre steder forskellige slags grøntsager.

Jeg valgte at lave en simpel udgave i forbindelse med mit japanske benspænd og så blot tilføje lidt katsoubushi, som er en af de råvarer, jeg forbinder mest med japansk madlavning. Jeg brugte blandingen til at toppe en servering med kogte ris og edemamebønner, som vi spiste som tilbehør til et stykke grillet kylling.

Vær opmærksom, at denne portion er forholdsvis stor, så du netop har til flere retter.

Furikake

6 spsk lyse sesamfrø (udskift evt. 2 spsk lyse sesamfrø med 2 spsk sorte)
2 plader tørret tang
1 spsk katsoubushi
1 tsk salt
lidt sukker

Skær tangpladerne i tynde strimler, knus dem let med hænderne og hæld dem i en skål med salt, sukker og revne katsoubushi. Hæld sesamfrøene på en tør pande og rist dem ved mediumvarme (under oprøring), indtil sesamfrøene dufter. Hæld derefter frøene i skålen med de øvrige ingredienser og knus sesamfrøene let, så de afgiver duft og olie til de øvrige ingredienser.

Drys din furikake ud over dine ris – og gem resten til de andre retter, du skal lave den kommende tid. Blandingen kan principielt set holde sig i flere måneder, men jeg vil foretrække at bruge den op i løbet af en måned.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *