Ovnbagt laks i karrysauce

Ovnbagt laks i karrysauce

Første ovnret i denne måned er en simpel ret, der er perfekt til en hverdagsaften eller som frokost i weekenden – nemlig ovnbagt laks med karrysauce. Du kan selvfølgelig servere den med kogte ris eller stegte kartofler til, men jeg valgte at fintsnitte lidt spidskål samt lave en omgang squash-spaghetti (med en spiralizer), så det blev så enkelt som muligt (og knapt så kalorietungt – der er trods alt en god sjat fløde i fiskeretten).

Ovnbagt laks med karrysauce
2 personer

250-300 g laks, delt i to stykker
1½ dl fløde
1 spsk karry
1 spsk frisk citronsaft
lidt salt

Derudover:
1 lille squash
fintsnittet spidskål
Hakkede peanuts

Læg laksestykkerne i et lille ildfast fad, der passer til størrelsen på laksestykkerne. Rør fløde, karry, citronsaft og salt sammen i en lille skål og hæld det over laksestykkerne, så de er dækket til. Stil dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Mens laksen tilberedes, kører du squashen på en spiralizer. Har du ikke det, kan du evt. rive den på et groft rivejern eller snitte den i lange tynde stave. Læg squash-spaghetti og fintsnittet spidskål på to tallerkner. Når laksestykkerne er færdige, lægger du et stykke på hver tallerken og fordeler karrysaucen over. Sådan en ovnbagt laks bliver ekstra lækker med lidt hakkede peanuts, så det vil jeg anbefale (fik dog taget billedet, inden jeg dryssede dem på).

Note: Ovnbagt laks er et klasseeksempel på, hvordan enkel mad samtidig kan være virkelig lækker! Selvfølgelig har fløden en del af skylden (for hey – fløde i mad kan virkelig pifte mange retter op), men de friske grøntsager sørger for, at retten ikke bliver for tung og fed i smagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.