Ostevafler

Så er der ostevafler til morgenmad! Eller hvornår du nu vil spise dem, for de fungerer såmænd også fint som mellemmåltid eller som frokost sammen med en salat.
Disse ostevafler er en del af mit proteinrig morgenmad-benspænd, for ost er en af de mest proteinrige råvarer, du kan få fingre i. Langt mere end i kød. Og da jeg elsker ost, så er det oplagt for mig at prøve. I disse vafler indgår der lidt skinke, men ønsker du at lave en ren vegetarversion, så udelader du selvfølgelig blot kødet.
Vaflerne er en variant af de chaffler med spinat, som jeg tidligere har lavet. Denne gang har jeg dog undladt at bruge spinat, har fordoblet mængden af nødder, og så tilføjede jeg lidt skinke for at få endnu mere protein.
Ostevafler
6 stk.
150 g revet blød ost – jeg brugte Klovborg
1 dl peanuts eller cashewnødder
4 æg
evt. salt og peber
lidt smeltet smør
3 skiver parmaskinke (kan udelades, hvis du ønsker vegetarisk udgave)
Blend æg, ost og nødder til en cremet masse. Osten behøver ikke at være helt findelt, for den skal nok smelte alligevel. Hvis du bruger usaltede nødder samt en skinke, der ikke er specielt salt, så kan du tilføje lidt salt til dejen.
Varm vaffeljernet op og smør det med lidt smeltet smør. Fordel lidt af ostedejen i vaffeljernet, læg lidt skinke på og luk jernet. Lad dine ostevafler stege i nogle minutter, indtil de er letgyldne. Tag dem af og steg de øvrige vafler.
Ostevafler kan serveres som en slags brød. Jeg vil foreslå at toppe det med lidt græsk yoghurt og skiver af frisk tomat eller tomatsalsa. Prøver du disse ostevafler lidt senere på året (aka om vinteren), så prøv i stedet lidt stegte svampe (eventuelt vendt med lidt fløde eller fed creme fraiche).
Note: Bløde og gode – og forholdsvis salte, da jeg brugte en ret salt skinke. De gik rigtig godt sammen med den friske tomat, og så mættede to styks hele morgenen og formiddagen.







