Smoothiebowl med blåbær

Smoothiebowl med blåbær

Der kom smoothiwbowl med blåbær på morgenbordet for et par dage siden, da jeg havde en fridag og derfor spiste morgenmad lidt senere end normalt.

Mit proteinrig morgenmads-benspænd har været udfordret i oktober måned. Ikke kun på grund af manglende dagslys om morgenen, så jeg primært kunne tage blogbilleder i weekenden. Men også fordi jeg havde regnet med, at vores nye ovn ville ankomme i starten af oktober (vi har været uden ovn siden anden uge af august …). Den ankom så i går, men mangler fortsat at blive tilsluttet, så jeg får desværre ikke brugt den i forbindelse med morgenmadsbenspændet.

Jeg kunne dog til gengæld godt blende noget yoghurt og bær til en smoothiebowl med blåbær, så det gjorde jeg. Den blev selvfølgelig toppet med chiafrø og mandler for dels at give nogle fibre og dermed ekstra mæthed, men også fordi de indeholder nogle gode fedtsyrer. Og det er jo vigtigt at spise varieret.

Smoothiebowl med blåbær

1 person

2½ dl græsk yoghurt 10%
1½ dl frosne økologiske blåbær
½ tsk vaniljepulver
1 spsk chiafrø
½ dl mandler, hakkede

Blend græsk yoghurt med blåbær og vanilje. Hæld det i en skål og drys chiafrø og hakkede mandler over. Spis det med det samme (ok, principielt set kan du godt gøre det klar aftenen før … men i så fald er det nok bedst at tø bærrene op først).

Note: Denne smoothiebowl med blåbær er både en fryd for øjet og for ganen! Jeg synes, at den lilla farve er vanvittig smuk, og heldigvis smager retten lige så godt, som den ser ud.

Jeg dryssede lidt chiafrø på, for jeg tænkte, at det var en fin måde at snige denne råvare ind i min mad, uden at jeg behøver at lave en chiagrød, som ellers har været ret populært de senere år. Men jeg indrømmer gerne, at chiagrød ikke har vundet min mave (endnu), så denne metode er langt bedre til at få det ind i mine spisevaner.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *