Mezcalita

Denne Mezcalita blev serveret sidste weekend, hvor jeg også mixede en Paloma til den mexicanske mad, jeg serverede den aften.
Drinken er et skønt mix af mezcal og citrusfrugter, og så kan du tilføre lidt sirup for at justere syrligheden i drinken. Jeg har afveget lidt fra den originale, da jeg valgte at bruge citronsaft i stedet for limesaft, ligesom blandingsforholdene er justeret lidt.
Det er især den mezcal, du bruger til drinken, der vil påvirke blandingsforholdene, for der kan være stor forskel på, hvor røgede de er i smagen. Hvis du har en mezcal, der er meget røget, vil jeg foreslå dig, at du ikke tilfører al alkoholen med det samme men justerer, når du har prøvesmagt på blandingen.
Mezcalita
1 drink
6-8 cl mezcal
2 cl citronsaft
12 cl appelsinsaft
evt. 2 cl lys sirup
isterninger
Pynt til kanten:
lidt lys sirup
hvidt sukker
Smør lidt sirup på kanten af dit drinkglas og vend glaskanten i sukker.
Hæld (noget) mezcal i en shaker sammen med citronsaft, appelsinsaft og en håndfuld terninger. Ryst godt og smag så på drinken. Tilfør eventuelt mere mezcal samt sirup. Ryst igen og hæld din mezcalita i et glas sammen med isterninger. Pynt med en kvist koriander eller et stykke lime.
Note: Jeg er virkelig fan af kombinationen med mezcal, appelsinsaft og citronsaft. Den letrøgede drink med sødme fra appelsiner og syre fra citron er en skøn smagssammensætning, så den kommer jeg helt sikkert til at lave igen i løbet af sommeren.